12 d’abril de 2012

La Veu dels Infants, El Pregó de la Laia


"La veu dels infants de Barcelona, el Pregó de la Laia" és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona impulsada per la Regidoria de Dona i Drets Civils i l’Institut d’Educació amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme.
"La Veu dels Infants, El pregó de la Laia" és un programa educatiu per a la participació democràtica i ciutadana que es vehicula a través  d’activitats escolars adreçades a infants de 3r, 4t i 5è d’educació primària.
Aquest programa consta de dos moments o actes que donen sentit a totes les activitats, que de forma col·laborativa i mitjançat espais web, realitza l’alumnat de les escoles participants:
· L’acte de la Veu dels Infants, on els infants prenen la paraula per fer sentir l’Alcaldia i les regidories impulsores del programa, les seves propostes i suggeriments de millora per a la ciutat de Barcelona.
· La lectura pública del Pregó de la Laia, elaborat de forma conjunta pels nens i nenes, que dóna inici a les festes d’hivern de la ciutat (festes de Santa Eulàlia).
El punt fort del programa és la capacitat de promoure els drets de participació de nens i nenes. La lectura pública del Pregó pretén dóna’ls-hi el protagonisme, alhora que fer difusió, visibilitzar la seva feina i fer arribar tant al Consistori com a la ciutadania les seves propostes

Guia didàctica


Idioma: Català

Persones a qui s’adreça: Infants de 3r, 4t i 5è d’educació primària
Fitxes didàctiques per el professorat. Blog