7 de juny de 2013

Presentació de la pel·lícula Naüt

Projecte educatiu fet per l’alumnat de l’escola El Brot amb actors i actrius de l’escena catalana.

L’escola EL BROT, l’associació Fonamentum, OETI (membre de la Xarxa de Drets dels Infants) i l’Ajuntament de Sant Joan Despí presentaran en roda de premsa dilluns 10 a les 12 hores la pel·lícula NAÜT, un film elaborat amb la col·laboració de l’alumnat de l’escola El Brot (per a alumnat amb dislèxia i trastorns per dèficit d’atenció (TDA),  Fonamentum i un bon grapat d’actors i actrius catalanes com ara Mercè Arànega, Mònica Glaenzel, Àngels Bassas, Núria Casas, Clara Lago, Carlota Olzina, Mingo Ràfols...  i fins a una trentena de professionals de l’escena catalana.

HI INTERVINDRAN:
XAVIER BIEL,  director de Fonamentum
ELENA ALOY, directora de l’escola El Brot
CRISTINA TRESSERRES, directora de l’Observatori Europeu de la TV infantil (OETI)
ÀLEX MEDRANO, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan Despí
REPRESENTANTS DELS ACTORS I ACTRIUS PARTICIPANTS

DILLUNS, 10 DE JUNY, A LES 12 HORES
AL CENTRE JUJOL CAN NEGRE
plaça de Catalunya s/n. Sant Joan Despí

NAÜT forma part d’un projecte educatiu per a la integració del cinema i les arts escèniques dins l'escola, per a fer del cinema una eina de treball per les escoles que de forma   transversal constitueixi un nexe d'unió entre el cinema i  totes les àrees curriculars.

L'Escola El Brot, al terme municipal de Sant Joan Despí, és una escola de primària i secundària decrolyana, cíclica, amb un ensenyament individualitzat, oberta a tots els nens i nenes des dels 6 anys que vulguin o necessitin un ensenyament singular. La Pedagogia que es fa a l'escola facilita l'ensenyament, especialment als dislèxics i amb trastorns d'atenció.

Des de l’OETI recolzem i col·laborem en aquest projecte que reuneix, d’una banda, la formació en audiovisual tant per nens i nenes com pel professorat; d’altra banda, el fer servir les noves tecnologies i, en aquest cas el cinema, com a eina d’aprenentatge a classe i, a més, forma als més petits per a que esdevinguin espectadors crítics i coneixedors dels seus drets i deures.