10 de juliol de 2013

Recull de premsa sobre infància. De l'01 al 07 de juliol de 2013

Diario EL PAIS, S.A. | 29/06/2013 Barcelona 
Las asociaciones de madres y padres de alumnos (AMPA) empiezan a resentirse por la falta de apoyos económicos de la Administración. Estas agrupaciones llevan tres años sin cobrar los más de cuatro millones de euros que la Generalitat acordó destinarles en 2010 como parte de las subvenciones y proyectos del Departamento de Educación.

lavanguardia.es | 30/06/2013
L'Empresa Municipal d'Habitatge i Sòl de l'Ajuntament de Madrid (EMV) ha instat el desnonament d'una dona i els seus tres fills menors per l'impagament del lloguer, malgrat que reconeix en un escrit remès a la jutgessa del cas que és gairebé impossible que la família accedeixi a una casa solidària. Per això, la jutgessa ha ajornat indefinidament l'execució del desnonament.

El 9 Nou | 01/07/2013 
Afecten cinc famílies: dues de Canovelles i la Llagosta i una de Sant Celoni. En dos anys i mig, els Mossos han requerit als jutjats que adoptin mesures per evitar que 11 nenes procedents de països de l'Àfrica subsahariana puguin viatjar al seu país.

Submarí solidari
El Periódico Català | 01/07/2013
Un esplai de la Zona Franca ajuda nens i joves a progressar amb els estudis. Mentre que a Barcelona hi ha un 24% de llicenciats universitaris de mitjana, en aquest barri només són el 2,6%.

vilaweb.cat | 29/06/2013 
El Dia Mundial de l'Asma “El 8% de la infància i el 5% dels adultspateix aquesta malaltia que avui ja sabem que és una patologia de països industrialitzats i de nens i nenes urbanites”, va explicar el doctor Díaz Lobato. “L’adquisició d’hàbits saludables que, sens dubte, permeten un major control de l’asma a les persones que la pateixen” i “Sabem que l’asma té una major incidència entre els nens exposats al tabaquisme matern”, va concretar. A més hi ha nombrosos treballs que assenyalen “la dieta mediterrània com a eina útil, al costat de la lactància materna, per protegir els més petits davant l’asma infantil“.

Per controlar aquesta malaltia que afecta de forma cada vegada més intensa a la infància, "tota persona pot canviar alguna cosa en el seu estil de vida".

canalsolidari.org | 01/07/2013 
No tot està relacionat amb la genètica en l’asma, hi ha alguna cosa més, diu el coordinador de SeparPacientes, Salvador Díaz Lobato. Per això està convençut que per controlar aquesta malaltia que afecta de forma cada vegada més intensa a la infància, tota persona pot canviar alguna cosa en el seu estil de vida.

vilaweb.cat | 30/06/2013 
Només l'1,8% dels més de 6.000 nens catalans que participen actualment en 'esplais' de caràcter laic i progressista són immigrants, malgrat que prop del 16% dels menors de 16 anys són estrangers, segons revela un estudi de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia.

elpunt.cat | 29/06/2013 
La Fundació Ordesa és una iniciativa que van prendre els propietaris de l'empresa Ordesa, dedicada a la fabricació d'aliments per a nadons i nens petits. Quin ha estat el seu objectiu? La finalitat màxima de la fundació és ajudar a millorar la qualitat de vida de la població infantil sense recursos.

eldiari.cat | 02/07/2013 
Les consultes de psicologia, sobretot en l’especialitat infantil i adolescent, reben cada cop més demandes relatives a l’ús que fan els joves dels videojocs i les xarxes socials, de moda a través d’internet.

La Vanguardia CAT | 02/07/2013 
la Fundació Privada per a la Creativació, convida els alumnes de primària a convertir-se en inventors. Un col·lectiu de de primària que aquest any i de forma experimental han cursat un "itinerari de la creativitat" impulsat des de la fundació.

Només un 35% de joves es consideren persones creatives, i un 15%, entre els adults.
El propòsit de la fundació és estendre l'itinerari que aquest any s'ha desenvolupat a 3r i 4t de primària a totes les escoles de Catalunya, començant per les de Barcelona i rodalia

El Punt Avui | 03/07/2013 
El Casal dels Infants ajuda joves de tota l'àrea de Barcelona .Posa a disposició 1.125 places d'activitats d'estiu. Es duplica l'acció, tot i la reducció de les ajudes públiques .

elpunt.cat | 03/07/2013 
El Casal dels infants fa una crida a augmentar el nombre de voluntaris que ajudin els joves en risc d'exclusió social durant el període estival. Actualment, l'entitat compta amb 230 ajudants, xifra que es vol incrementar fins a 400 per poder tirar endavant totes les activitats previstes.

Antena 3 ayuda a la alimentación infantil con programas especiales en una campaña solidaria 
La Razón |  06/07/2013  
El canal de Atresmedia se ha puesto manos a la obra para ayudar en uno de los problemas más importantes derivados de la crisis económica: el déficit de alimentación que está sufriendo parte de la población infantil, ya que, según Unicef, un 27,2% de los niños en España vive por debajo del umbral de la pobreza.

Encara existeix un pacte social de silenci enfront dels abusos sexuals infantils 
vilaweb.cat |  06/07/2013   
Segons l’estudi del Dr. Félix López de la Universidad de Salamanca, corresponent a l’any 1994, el 23 % de nenes i  el 15 % de nens han tingut algun tipus d’abús sexual abans dels 17 anys i el 60% d’aquests no han rebut cap tipus d’ajuda perquè no ho van dir  i tampoc  es va detectar.

Crida dels pares per legalitzar l'educació a casa 
ara.cat |  06/07/2013  
Educar a casa és una opció de vida. Requereix dedicació total de temps i esforç d'almenys un dels dos progenitors. "És cert que has de deixar moltes coses de costat, però no és un sacrifici perquè ho fas a gust", explica Anna Ferrer, de 58 anys, pionera de l'escolarització a casa.

Colònies sense barreres
El PuntAvui |  07/07/2013 
Colònies sense barreres inclusió. ·Disset infants amb discapacitat participen en les colònies en albergs de 'L'estiu és teu' . · Alguns dels nens i nenes fan de suport als monitors sense prejudicis.·Infants i famílies valoren positivament la convivència

Concert benèfic de Lucrecia per l'alimentació infantil 

vilanovadigital.com |  07/07/2013 
Lucrecia va conquerir a les més de 400 persones, que van assistir al concert benèfic per l'alimentació infantil, celebrat la nit de dissabte a l'auditori de l'Hotel Melià Sitges.