16 de juliol de 2013

Recull de premsa sobre infància. Del 08 al 14 de juliol de 2013

«Els 60, vaig denunciar la situació de la Maternitat» 
El Periódico Català |  11/07/2013  
Àngels Rosell  de la l'Associació de Dones de la Mina, més coneguda com la casa de les adrianes. El 2010, la Generalitat li va atorgar la Medalla al Treball President Macià. El 1967 vaig llegir un article en què es denunciava la situació dels nens a la Maternitat. Hi vaig anar de voluntària i quan vaig sortir em vaig posar a plorar. Faltava personal i menjar. Els nens patien. Ho vaig denunciar.

Un pederasta de Castelldans va acollir 14 nens des del 1997 
La Vanguardia CAT |  11/07/ 
El cas del pederasta detingut a Castelldans, que era un custodi freqüent de menors sota tutela de la Generalitat, posa en evidència els mecanismes de control del sistema d'aquest tipus d'acollides temporals.

El síndic proposa una renda per als infants en situació de pobresa
El Punt Avui |  10/07/2013  
El Síndic de Greuges va presentar ahir davant la comissió d'infància del Parlament l'últim informe sobre els drets de l'infant, a partir del qual demana una renda de suficiència econòmica garantida per a aquest col·lectiu en situació de pobresa i la creació d'una prestació específica per a les famílies que no disposen dels ingressos necessaris per satisfer les seves necessitats.

El 'sindic' pide una renta mínima para menores pobres 
Diario EL PAIS, S.A. |  10/07/2013
El síndic de greuges, Rafael Ribó, propuso ayer una renta de suficiencia económica garantizada para menores en situación de pobreza para "asegurar el acceso de cualquier niño a los mínimos establecidos por los derechos de la infancia", regulados por el mismo Parlament.

La societat civil defensa la infància de la precarietat
elpunt.cat |  08/07/2013 
Fa temps que denuncien els efectes de la crisi en un dels sectors més febles de la població: la infància. En l'informe sobre la pobresa infantil presentat a començaments d'any, Fedaia (Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i Adolescència) denuncia l'increment notable del nombre de llars amb ingressos inferiors al 60% de la mitjana del país, el llindar de la pobresa. La pobresa infantil se situava, el 2011, en el 26,7% de la població menor de 16 anys de Catalunya. Un nen de cada quatre.

Un plan especial refuerza el sistema de dependencia para menores de tres años 
ABC |  08/07/2013  
La dependencia no es una necesidad solo en personas adultas. Miles de niños en España tienen algún tipo de discapacidad (unos 140.000, según cifras oficiales) y, de ellos, 5.900 tienen menos de tres años.  El Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad acaba de poner en marcha el Plan Integral de Atención a Menores de Tres años en Situación de Dependencia, contemplado dentro del Plan Estratégico Nacional de Infancia y Adolescencia, previsto en la Ley de Dependencia.

Alerta, extrema dreta «solidària»
naciodigital.cat |  08/07/2013
Organitzacions socials i la brigada d'informació dels Mossos vigilen de prop les acaptes de sang o campanyes de recollida d'aliments de grups neonazis.Un dels grups més actius a Barcelona és el Casal Tramuntana, l'organització d'extrema dreta ubicada al barri del Clot de la capital catalana, ha tingut una atapeïda agenda amb repartiment d'aliments en kits que ha encetat aquest juliol, una jornada d'acapte de sang el passat mes de juny o campanyes de recollida de joguines o repartir roses per Sant Jordi en residències d'avis. Un vehicle populista que permet aquests grups a l'accés a famílies amb situacions socials complexes on poden posar la llavor.

Estem esgotant la bossa de reserva 
El PuntAvui |  08/07/2013  
Sònia Martínez Directora de la FEDAIA "Estem esgotant la bossa de reserva" eficiència "Sabem que no hi ha diners, però els recursos disponibles es poden distribuir d'una manera més eficient".

Creu Roja atiende a un 10% más de niños de lo previsto en la campaña alimentaria de emergencia 

lavanguardia.es |  14/07/2013   
Creu Roja de Catalunya está garantizando este verano cobertura alimentaria a un total de 1.100 niños catalanes cuyas familias no pueden garantizarles el sustento diario, un 10% más de lo previsto en la planificación de la campaña de emergencia que arrancó el 22 de junio y finalizará el 11 de septiembre, periodo en que los pequeños no pueden beneficiarse de una beca comedor en la escuela.