22 de juliol de 2013

Recull de premsa sobre infància. Del 15 al 21 de juliol de 2013

Creu Roja atén un 10% més de nens en la campanyad'ajutalimentarid'estiuSolidaritat i, sobretot, feina
El PuntAvui |  15/07/2013  
Creu Roja atén un 10% més de nens en la campanya d'ajut alimentari d'estiu. Els ajuts d'emergència de l'entitat garanteixen que 1.100 nens disposin dels aliments mínims diaris. Hi ha infants amb necessitats de 121 municipis .Creu Roja està garantint aquest estiu la cobertura alimentària a un total de 1.100 nens de famílies que no poden assegurar-los una alimentació diària.

Cruz Roja atiende a unos 1.100 niños que están en riesgo de desnutrición 
El Mundo |  15/07/2013  
Cruz Roja de Cataluña está garantizando este verano cobertura alimentaria a un total de 1.100 niños cuyas familias no pueden garantizarles el sustento diario. Según informó la entidad, esta cifra supone un 10% más de lo previsto en la planificación de la campaña de emergencia que arrancó el 22 de junio y finalizará el 11 de septiembre, periodo en en que los niños no pueden beneficiarse de una beca comedor en la escuela.

L’Ajuntament de Sant Adrià col·laboraràeconòmicamentamb les escolespúbliques per pagar llibres, material i activitatsescolars
badanotis.com |  15/07/2013  
L’Ajuntament de Sant Adrià col·laborarà econòmicament amb les escoles públiques per pagar llibres, material i activitats escolars. Els centres d’ensenyament gestionaran aquesta aportació econòmica, que es destinarà a ajudar a les famílies adrianenques que no poden fer front al pagament de llibres, material escolar i activitats pedagògiques.

Suspensió de festesinfantilsalsparcs de Barcelona sota amenaça de multes de fins a 250 euros
20 minuts 16/7/2013  
Ho denuncien Ampes i associacions de veïns, sorpreses perquè agents de la Urbana hagin obligat a dissoldre les celebracions des de fa tres mesos. Existeix una normativa des de 2009 que obliga a demanar un permís amb antelació. Esplais i entitats de lleure ja havien denunciat abans que no se'ls permetia fer cap activitat a les zones verdes de la ciutat, un fet insòlit a l'àrea metropolitana.

Mato lluita per estendre la condició de família nombrosa fins al fill menor 
lavanguardia.es |  18/07/2013  
La condició de família nombrosa amb tres fills s'acaba quan el més gran fa 21 o 26 anys. Una de freda i una de calenta. Mentre el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, anunciava divendres passat el final del descompte en la facturació de la llum per a les famílies nombroses que es té al marge de la seva renda  (ara, hauran d'acreditar els seus ingressos); ahir la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, anunciava que el seu departament estudia estendre la condició legal de família nombrosa fins que el fill menor compleixi els 21 anys en el cas que treballi.

Las familias numerosas, protegidas por más tiempo 
La Razon |  18/07/2013  
MADRID- el Ministerio está estudiando la modificación de la Ley de Familias Numerosas» para incluir a todos los miembros del hogar, porque «en estos tiempos de crisis estas familias están perdiendo sus beneficios, a pesar de no tener trabajo.

En nuestro país hay unas 500.000 familias numerosas de derecho, sin embargo, como afirma Teresa López: «Hay muchas más de hecho que no figuran en los datos oficiales».

La familia numerosa tendrá ayudas hasta que el benjamín cumpla 21 años 
ABC |  18/07/2013 
La cifra del paro juvenil -que ya se sitúa en un 57%- y la permanencia de los jóvenes españoles en las casas de sus padres motivaron la propuesta. Ayer, la ministra de Sanidad, Ana Mato, anunció que se estudian cambios en la ley de familias numerosas para que los beneficiarios puedan seguir contando con ayuda aunque el hijo mayor haya cumplido el límite de edad fijado. De esta forma, dijo, se garantizará que «todos los hijos tengan las mismas oportunidades».

Santmartí: El Pacte per la infància a Catalunya és un compromís del país cap als seus infants i un acord històric
gencat.cat |  18/07/2013
Més de 70 entitats i organitzacions, col·legis professionals, grups parlamentaris, entitats municipalistes i agents socials i econòmics signaran el pacte el proper divendres. Tal com ha anunciat la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Mercè Santmartí,

Per a tota la infància
El PuntAvui |  19/07/2013  

Avui se signa el Pacte per a la Infància. Un pacte que celebrem i que signarem convençuts, tot i que ens queda molta feina de concreció al davant. La situació, la veu i la imatge de la infància sempre han estat a la cua de les prioritats de la política i de la societat. Estem en un momentclau per canviar aquesta situació, veient els passos en matèria legislativa i política que s'estanfent.  Francesc Estellés. Coordinador Plat. d'Infància