5 de desembre de 2013

Recull de premsa sobre infància del 30 de novembre al 5 de desembre


Barcelona crearà una xarxa de centres per resoldre dubtes de famílies amb adolescents 
20minutos.es |  30/11/2013   Es crea un equipament pioner on s'oferirà assessorament i informació de forma gratuïta per a famílies amb fills d'entre 12 i 20 anys. Al maig es va posar en marxa el primer centre per adolescents a la Sagrera i fins al 2007 es preveu obrir-ne cinc més a diferents barris. S'invertiran anualment 350.000 euros en aquests recursos.
30.000 euros por prostitución junto a colegios
El Mundo |  30/11/2013   La prostitución y la demanda de sus servicios en las proximidades de zonas infantiles, como parques o colegios, o en lugares donde se ponga en peligro la seguridad vial, como los arcenes. Perder tres veces o más el DNI en cinco años acarreará multas de hasta 1.000 euros
El nombre d'adolescents morts per la sida al món ha augmentat un 50% els últims 7 anys 
tv3.cat |  01/12/
El nombre d'adolescents d'entre els 10 i els 19 anys morts per la sida ha passat dels 71.000 l'any 2005 als 110.000 al 2012 . Un dels principals motius és la falta d'accés al tractament.
El nombre d'adolescents morts per la sida al món ha augmentat un 50% els últims 7 anys 
3cat24.cat |  01/12/2013  
El nombre d'adolescents d'entre els 10 i els 19 anys morts per la sida ha passat dels 71.000 l'any 2005 als 110.000 al 2012, segons un informe de l'UNICEF.
Casi 300 niños tutelados por la Generalitat esperan internos a ser acogidos por una familia 
lavanguardia.es |  02/12/2013  
El Síndic de Greuges pide potenciar este recurso pero con más controles para evitar otro 'caso Castelladans'.  Un total de 287 niños tutelados por la Generalitat están actualmente internos en un centro esperando a que una familia voluntaria les acoja, lo que evidencia que este recurso de protección es "todavía muy minoritario", pese a que es el mejor para el crecimiento de los menores desamparados.
Aldees Infantils fa una crida per captar més voluntaris 
laveu.cat |  02/12/2013  
L'ong Aldees Infantils, que porta a terme el projecte Cistell Solidari en col·laboració amb l'Ajuntament, ha fet una crida per captar més voluntaris, que s'encarreguen del repartiment dels tiquets entre les famílies -derivades des de Serveis Socials- i l'atenció als comerços. Les persones interessades es poden adreçar al correu rrhh@aldeesinfantils.org
El Síndic de Greuges alerta que hi ha serioses deficiències en el seguiment de les famílies que acullen infants 
tv3.cat |  02/12/2013  
El Síndic de Greuges alerta que hi ha serioses deficiències en el seguiment de les famílies que acullen infants . Rafael Ribó, ha presentat aquest dimarts un informe sobre els nens tutelats per la Generalitat que viuen acollits en famílies , en què es detecten carències en el sistema
 
Els llimbs de la beca menjador 
El Periodico Catala |  02/12/
La Fapac i CCOO exigeixen més celeritat, i Ensenyament al·lega que li falten expedients Centenars de famílies no reben les ajudes perquè Generalitat i comarques encara les tramiten Amb el desembre ja estrenat -o el que és el mateix, quan ja han transcorregut més de dos mesos i mig des que va començar el curs.
 
També els nens d'aquí 
El Periodico Catala |  02/12/2013  
Oenagés centrades en el tercer món estrenen campanyes en escoles españoles. ¿Com se li explica a un nen que aquest hivern no té calefacció a casa o que arriba al col·legi sense haver esmorzat que la seva situació és menys greu que la que viuen menors com ell en països de l'Àfrica, l'Àsia i Sud-amèrica .
 
La lactancia materna a largo plazo mejora en neurodesarrollo infantil 
Diari de Sabadell |  30/11/2013  
Cerca de 700 madres e hijos de Sabadell participaron en el estudio
 
Algunes oenagés es fan càrrec des de fa uns anys del 50% del menú escolar (uns 3 euros 
El Periodico Catala |  02/12/2013  
Algunes oenagés es fan càrrec des de fa uns anys del 50% del menú escolar (uns 3 euros diaris) que no cobreix l'Administració i que les famílies en situació més precària no poden assumir per falta de recursos.
Creix la diferència entre els alumnes que tenen recursos i els que no 
La Vanguardia CAT |  04/12/2013  
Les aules són un reflex del que passa al carrer i a casa. No és estrany que una Espanya submergida en la crisi des de fa cinc anys, amb una taxa d'atur de les més altes d'Europa i amb més d'1,5 milions de persones en risc de pobresa o exclusió social -segons les oenagés- es reflexi en el rendiment escolar dels menors.
Alerten de l'alt risc de pobresa de les persones amb discapacitat Reclamen una educació de qualitat
El Punt Avui |  04/12/2013  
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi), que representa més de mig milió de persones, va reclamar ahir "un profund replantejament de l'acció de govern pel que fa a les partides d'atenció a les persones", i va recordar que "la conseqüència real de les retallades és que milers d'infants, joves i adults amb alguna discapacitat i les seves famílies viuen situacions que s'acosten a la pobresa, la marginació i l'exclusió".
Informe PISA: la diversitat a l'aula és un handicap? 
Diari Ara |  05/12/2013  
Es lògic que, si una comunitat autònoma té un índex de nouvinguts baix, les puntuacions també siguin diferents. Amb aquest argument la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, justificava aquest dimarts els baixos resultats de l'alumnat català en l'informe PISA 2012 respecte d'altres autonomies, com Castella i Lleó, que en competència científica va obtenir 23 punts més que Catalunya.
Alumne ric, alumne pobre 
El Periodico Catala |  05/12/2013  
L'informe PISA reflecteix una preocupant caiguda de la igualtat d'oportunitats en l'escola española. Els estudiants amb pocs recursos tenen un rendiment cada cop més baix. Les desigualtats econòmiques entre alumnes a les aules espanyoles van en augment i això ja es reflecteix en els resultats de proves com el PISA 2012. En el seu informe relatiu a Espanya, l'OCDE subratlla que l'escola és cada vegada menys equitativa. «L'any 2012 els alumnes amb un nivell socioeconòmic afavorit van superar els alumnes menys afavorits en 34 punts en matemàtiques, una diferència sis punts superior a l'observada l'any 2003». Les diferències ja no van per barris. Es donen entre alumnes d'una mateixa escola. La crisi no afecta igual.