3 de febrer de 2014

Recull de premsa sobre infància del 24 al 31 de gener de 2014


L'Obra Social Sant Joan de Déu, més que un hospital  elpunt.cat |  27/01/2014   Treballar a favor de les persones vulnerables és el principi que regeix tota l'acció de l'orde hospitalari Sant Joan de Déu. La vulnerabilitat entesa com a un concepte ampli que va des del nen malalt fins a les persones amb problemes de salut mental o amb discapacitat,i els ciutadans sense llar o amb dependència.

Compromís a l'escola  elpunt.cat |  27/01/2014 El programa ‘Escola amiga' de l'Obra Social Sant Joan de Déu convida els centres educatius a treballar amb els alumnes valors solidaris i a fer el pas de la reflexió a l'acció. Alumnes de tercer i quart d'ESO de l'institut Barres i Ones de Badalona preparen un projecte musical amb persones sense llar que estan vivint en un alberg.

Eccema, rinitis y asma, en niños no sólo alérgicos  Correo Farmaceutico |  27/01/2014   Hacer un diagnóstico integrado de las tres patologías, eccema, rinitis y asma ayudará a su manejo, según los expertos consultados. Los niños con dos o tres de estas enfermedades alérgicas a los 4 años tienen una predisposición de entre 30 y 60 veces mayor de tener dos o tres de estas patologías a los 8 años.

LA RAZóN     27/01/14    La Fundación Aula beca un bachillerato humanístico e internacional 

Por tercer año consecutivo, la fundación Aula ofrece a los niños que actualmente están en 4º de secundaria la opción de optar a una beca para cursar un bachillerato de alto nivel en Humanidades y Ciencias Sociales.

VANGUARDIA     25/01/14    Pares i mestres volen que els llibres no conviïn  La majoria de la comunitat educativa dóna suport  a la iniciativa de la Consellera d’Ensenyament de no adaptar els llibres de text a la Lomce. FAPAC ( Escola Pública) i Fapel ( ( escola concertada y privada) demanen que no es modifiquin els continguts dels llibres pel proper curs.

EL PAíS     27/01/14    La reforma escolar impone asignaturas cerradas y exhaustivas 

Biólogos y filósofos lamentan la pérdida de peso de sus materias.

LA RAZóN     26/01/14    El móvil como herramienta educativa. un totakl dem 186 colegios ponen en marcha un programa para enseñar a los alumnos de secundaria a hacer aplicaciones.  Un total de 196 colegios ponen en marcha un programa para enseñar a los alumnos de secundaria a hacer aplicaciones. La edad de inicio de este aparato está entre los 10 y los 12 años.

ARA     25/01/14   Criatures. Per un aprenentatge més intercatiu. Escoles que treballen amb projectes  . Tot i que hi ha escoles que ja fa anys que treballen per projectes, els centres de nova creació són els que sovint aposten per aplicar aquesta metodología en l’aprenentatge dels infants.

A veure la panxeta  El Punt Avui |  28/01/2014   Es demostra, en un estudi, que mesurar el diàmetre abdominal en les revisions millora la detecció de l'obesitat infantil prevalença · Un de cada cinc menors de l'Estat té obesitat abdominal, però baixa en l'adolescència . Els programes d'obesitat infantil comencen a detectar la malaltia cada cop en edats més avançades.

Les famílies ens diuen que els nens volen les bledes de l'escola  Diari Ara |  28/01/2014  

Una de les escoles públiques catalanes que ja han adoptat l'alimentació ecològica al seu menjador és el CEIP Camins de les Franqueses del Vallès. Núria Marín, la directora del centre, assegura que, després de quatre anys d'experiència, "el balanç és més que positiu".

Objectiu: horaris europeus  Diari Ara |  30/01/2014   La Iniciativa per a la Reforma Horària a Catalunya ja està en marxa. Ahir es va presentar públicament i ara farà el salt al Parlament, on espera trobar el suport polític necessari per transformar l'organització del temps. Guanyar temps per a la vida personal i familiar.

La pobresa s'estén entre els infants  El Punt Avui |  30/01/2014  

La pobresa s'estén entre els infants realitat ·Un de cada tres menors viu en situació d'exclusió clam · El 24% no fa una dieta equilibrada. La dada és alarmant.

Uno de cada 3 niños, en riesgo de pobreza  El Periodico de Cordoba |  30/01/2014   | 

El 33,8% de los niños españoles (2.826.549 menores, o uno de cada tres de los menores de este país) viven en riesgo de pobreza o exclusión social debido a que sus familias sufren problemas de alimentación y vivienda o carecen de recursos para comprar material escolar o ropa, según sostiene un estudio de la oenegé Save the Children, publicado

Uno de cada tres menores vive en riesgo de pobreza y exclusión social  20 Minutos |  30/01/2014   20minutos  Este colectivo ha aumentado en más de 267.000 chavales. Es el octavo peor dato de la UE En 12 meses

 Un de cada tres nens ja pateix risc de pobresa o exclusió  El Periodico Catala |  30/01/2014   | 

En el 20% de les cases espanyoles, els menors tenen només un parell de sabates. La necessitat és més acusada entre les famílies estrangeres i monoparentals.  El 33,8% dels nens espanyols (2.826.549o menors, un de cada tres) viuen en risc de pobresa o exclusió social perquè les seves famílies pateixen problemes d'alimentació i vivenda o no tenen recursos per comprar material escolar o roba, segons sosté un estudi de l'oenagé Save the Children, publicat ahir.

«L'escola inclusiva està en entredit»  El Periodico Catala |  30/01/2014  

En tres anys de retalladles, escoles  públiques, ha patit un revés. Primer van perdre la sisena hora lectiva («al final de primària equival a un curs lectiu», s’estima). Després va arribar la reducció de professors. Segons les dades, els centres funcionen aquest any amb una plantilla d'uns 2.000 mestres menys que el 2011 (65.700 docents en aules públiques) per atendre 100.000 estudiants més

Recital benéfico en el Liceu   El Mundo Deportivo |  30/01/2014   | La Federació  Catalana y la Fundació del Basquet  Català presentaron ayer el recital benéfico que tendrá lugar el próximo jueves 7 de febrero.

Un triple para la Infancia  El 9 Esportiu |  30/01/2014   La Federació  Catalana i la Fundació del Basquet  Català van presentar ahir la gala benèfica  Un triple per la infància.

Gairebe tres milions de nens es troben en situació de pobresa a Espanya  La Vanguardia |  30/01/2014   Nens en perill per la crisi: 2,8 milions de nens i nenes  a Espanya ( el 33,3%), 45,6% dels nens i nenes de famílies  monoparentals, el 57,6% de nens de pares i que no van assolir l’ESO i el 49,2% dels nens de famílies amb al menys 1 dels progenitors estranger en risc de pobresa o exclusió.

Un 53% dels joves extutelats no assoleixen l'autonomia. No hi ha solució per a joves amb trastorns mentals  El Punt Avui |  31/01/

Un 53% dels joves extutelats no assoleixen l'autonomia. Un estudi de la Universitat de Girona conclou que cal invertir en formació i diversificar l'oferta de serveis per ampliar el percentatge d'èxit.  Només un 8,6% acaben fent estudis universitaris . Catalunya és una comunitat pionera en el desenvolupament de programes de suport per a joves de 16 a a 21 anys que han estat tutelats per l'administració. Les primeres actuacions van començar l'any 1994 i en aquests vint anys el Departament de Benestar i Família ha atès més de 6.000 joves a través d'una àrea de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.