7 de març de 2014

Recull de premsa sobre infància del 1 al 7 de març de 2014L'alcalde assenyala que l'Ajuntament tindrà en compte i intentarà aplicar les iniciatives que proposa la Síndica de Greuges de Barcelona  . Comunicacions Ajuntament |  03/03/2014 
Més cursos de formació per als joves que no han acabat l'ESO 
20 Minutos |  03/03/2014 Hi ha joves que abandonen prematurament els estudis i que no acaben els estudis de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), un fet que dificulta enormement trobar una feina. Segons el Consell de Joventut de Barcelona, la taxa d'atur dels joves entre 16 a 25 d'anys a la ciutat és del 42%.
Les escoles forcen el TSJC a ajornar el 25% de castellà  elpunt.cat 05/03/2014   L'estricte compliment de la llei de procediment contenciós administratiu ha donat un respir a les cinc escoles, quatre d'elles concertades i aplegades a Fundació Escola Cristiana, a les quals el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat a impartir un 25% de les classes en castellà davant la demanda d'una família en cada centre.
L'alcohol atrapa els menors  elpunt.cat |  06/03/2014  Les enquestes dels darrers tres o quatre anys constaten que els nois i noies de 14 a 18 anys cada cop fumen menys tabac i menys porros,  però el consum d'alcohol continua augmentant. Més de la meitat dels menors d'entre 14 i 18 anys han fet botellón en l'últim mes i el 31% s'han emborratxat.
Cau el consum de tabac: el 90% el consideren perillós El Punt Avui |  06/03/2014  La baixa percepció de risc i l'acceptació social de l'hàbit de beure dificulten les polítiques de prevenció fet. Un de cada tres dolescents de l'Estat s'emborratxa habitualment. El 28,7%  dels que tornen a casa a les 2.00 h. han consumit drogues i el 12,5% dels que ho fan a les 00.00 h. El 68,5 % dels alumnes catalans de secundària han begut alcohol en l'últim mes (l'any 2010 eren el 57%).
Augmenta el consum d'alcohol entre els escolars, sobretot entre els de 14 i 15 anys  bondia.cat |  06/03/2014  Barcelona (ACN).- Els escolars beuen més alcohol però fumen menys cànnabis i consumeixen menys cocaïna. Són dades de l'Enquesta Escolar sobre Ús de Drogues a Estudiants d'Ensenyament Secundari, que també indica que ara els joves comencen a beure una mica més tard, tot i que creix la proporció d'estudians que ho fan.
Adolescents que cada cop beuen més  Diari Ara |  06/03/2014  
El consum excessiu d'alcohol és el principal problema entre els joves. Un estudi alerta que els menors, sobretot de 14 i 15 anys, beuen cada cop més i que arrelen el botellón i les borratxeres sistemàtiques.
Más rechazo al cigarro que al «porro»  La Razon |  06/03/2014  Los Jóvenes están cada vez más concienciados de los perjuicios que ocasiona para la salud el consumo de tabaco. De hecho, el 90% considera que fumar a diario es peligroso.
Uno de cada cuatro menores hace botellón cada mes  La Razon |  06/03/2014  ¿Qué opinión tienen los más jóvenes del alcohol y las drogas? -Muy pocos jóvenes consideran que el alcohol es una droga, entre otras cosas porque la imagen del toxicómano les resulta muy lejana.
Una quarta part dels menors de 14 i 15 anys s'ha emborratxat  La Vanguardia CAT |  06/03/2014 Gairebé tots els menors consumeixen alcohol i ho fan en quantitat i amb molta freqüència, fins i tot els més petits -de 14 i 15 anys-  el 26% reconeix que s'ha emborratxat en l'últim mes i el 20% que ha pres més de cinc copes en una mica més 2 hores. La tendència no deixa de pujar davant la indiferència d'una societat que no veu riscos en el seu consum perquè està integrat a la seva cultura.
Repetidores por el cannabis  Diario EL PAIS, S.A. |  06/03/2014   Aparte del alcohol, las dos siguientes drogas más consumidas por los menores en España se fuman: son el tabaco (lo consume diariamente el 12,5% de los menores) y el cannabis (lo tomó en los últimos 30 días el 16,1%).
Cau el consum de tabac: el 90% el consideren perillós  elpunt.cat 06/03/2014  Si l'enquesta presentada ahir pel delegat del Plan Nacional Sobre Drogas, Francisco Babín, ofereix alguna dada optimista és la que fa referència a la percepció que els estudiants de secundària tenen del tabac: el 90% tenen molt clar que fumar cada dia és perillós per a la salut.
Cada vez más consumidores de riesgo de cannabis  ABC |  06/03/2014   Aunque el consumo de cannabis entre jóvenes de 14 a 18 años ha disminuido un 36% en la última década, la encuesta estatal sobre el uso de drogas en estudiantes de Secundaria ha detectado un repunte en el consumo de riesgo, algo que el delegado del Gobierno para el Plan Nacional Sobre Drogas, Francisco Babín, atribuye a su «banalización»
Cuatro de cada diez adolescentes de 14 años ya han hecho «botellón» 
ABC |  06/03/2014  Ni las campañas de concienciación ni las prohibiciones parecen dar resultado. Lejos de ir a menos, el plan de «botellón» y atracón de alcohol está cada vez más arraigado en los hábitos de ocio de los adolescentes españoles.
«Vas a los chinos y compras alcohol sin que te pidan el DNI»  ABC |  06/03/2014   A la vista del estudio sobre drogas presentado ayer, Paula Gutiérrez es minoría entre los jóvenes españoles, puesto que afirma que nunca ha ido de botellón. Esta estudiante de Psicología ve, en cambio, cómo cada viernes muchos de los adolescentes de su entorno, en la localidad madrileña de Tres Cantos, «salen del instituto y lo único que se les
El alcohol como actividad extraescolar  ABC |  06/03/2014  El último informe del Plan Nacional de Drogas alerta sobre el aumento del consumo de alcohol entre adolescentes de catorce y quince años. Tolerada por numerosos municipios, la denominada «cultura del botellón» -valga la obscena paradoja- ha venido a oficializar la borrachera como actividad extraescolar, normalizando entre los más jóvenes un hábito que ha de ser combatido desde las
Aumenta el consumo de alcohol entre los jóvenes  20 Minutos |  06/03/2014  Los resultados de la Encuesta escolar sobre uso de drogas en estudiantes de enseñanzas secundarias 2012-2013 -realizada a 27.500 estudiantes de 14 a 18 años de 750 institutos o centros de formación profesional públicos y privados de España- revela que el consumo de alcohol entre los escolares de entre 14 y 18 años ha aumentado en los últimos
Ha baixat el consum de cànnabis i tabac, però els adolescents cada vegada beuen més i pitjor  Diari Ara |  06/03/2014   L’alcohol és, amb molta diferència, la droga més consumida pels joves, que comencen a beure cap als 14 anys, una edat massa primerenca que preocupa els experts. Així com la percepció del risc per a la salut de consumir tabac ha quedat gravada en lletres de foc al cervell dels joves, i això ha facilitat que en els últims cinc anys hagi baixat a la meitat el nombre d'estudiants d'entre 14 i 18 anys que fumen, en el cas de l'alcohol no hi ha sensació de risc.
El consum d'alcohol dels joves, un problema creixent  ara.cat |  06/03/
L’alcohol és, amb molta diferència, la droga més consumida pels joves, que comencen a beure cap als 14 anys, una edat massa primerenca que preocupa els experts. Així com la percepció del risc per a la salut de consumir tabac ha quedat gravada en lletres de foc al cervell dels joves, i això ha facilitat que en els últims cinc anys hagi baixat a la meitat el nombre d'estudiants d'entre 14 i 18 anys que fumen, en el cas de l'alcohol no hi ha sensació de risc.
Cop contra la banda llatina dels bloods  La Vanguardia CAT |  07/03/2014 
Els Mossos escapcen l'organització amb la detenció d'almenys 25 presumptes membres. L'actuació va ser similar a la de gener de l'any passat contra els black panthers i també està motivada per l'evolució d'aquestes bandes cap al crim organitzat, en què els capitostos superen la trentena i molts dels seus membres són menors.
Són noies, són menors i són violentes  La Vanguardia CAT |  07/03/2014   Noies, baralla filmada i penjada a la xarxa. Són ingredients que converteixen en esdeveniment de rellevància l'episodi violent protagonitzat per dues escolars molt a prop d'una escola de Sabadell.
Una menor da una paliza a otra, lo graban y lo difunden en internet 
ABC |  07/03/2014   En esta triste historia de final leve -aunque solo por las heridas-, el vídeo que la documenta retrata a todos. A la agresora, una chica de 13 años que golpea y patea la cabeza de otra menor de edad en plena calle, y a las compañeras suyas, que en lugar de auxiliar a la agredida graban la paliza con  con su móvil y la acaban colgando en la red.
Difunden en internet la paliza de una menor a otra en Sabadell El Mundo |  07/03/2014    La DGAIA, según informó ayer el Departament, una vez reciba el informe de la Fiscalía activará el protocolo habitual en este tipo de casos, el cual incluye un seguimiento personalizado de menores que hayan cometido un delito pero que no puedan ser imputados.
Macrooperación contra la banda latina de los Bloods  El País |  07/03/2014  
La Generalitat asistirá a la menor que apaleó a otra en Sabadell. El País |  07/03/2014    La jovent de 13 años no tiene la edad mínima para responder ante la ley