3 de març de 2014

Recull de premsa sobre infància del 22 al 28 de febrer de 2014Nota de premsa. Els Punts d'Informació Juvenil s'estenen a tots els districtes de la ciutat 
Comunicacions Ajuntament |  24/02/2014 Nou Barris disposarà d’un Punt d’Informació Juvenil a l’Espai Jove les Basses, al barri del Turó de la Peira, amb aquest, la ciutat tindrà PIJ a tots els districtes, i a més volem disposar d’una antena mòbil del servei que es desplaçarà a Ciutat Meridiana per poder atendre als i les joves d’aquest barri que estiguin interessats en els diferents serveis que s’ofereixen des del PIJ.

Nou Punt d' informació Juvenil  20 Minutos |  24/02/2014    |  Nou Barris tindrà un Punt d’Informació Juvenil a l’Espai Jove les Basses, al barri del Turó de la Peira. Això voldrà dir que la ciutat comptarà amb una xarxa de PIJ a tots els districtes.

Les criatures, motor empresarial  Diari Ara |  22/02/2014  La maternitat i el progrés laboral són un binomi que encara està mal resolt, tant ara com abans de la crisi, com ho són les escasses setze setmanes de baixa per naixement o adopció d'un fill i la reincorporació al lloc de treball, que posen sovint moltes dones en la disjuntiva d'haver d'escollir més temps per a la criança o renunciar-hi en pro d'un creixement professional.

El Ayuntamiento de Barcelona abre el Año Internacional de la Familia. Expansión |  25/02/2014  
Un cuarto de los menores de 12 años han requerido de los Servicios Sociales  La Mañana |  25/02/2014   "Un cuarto de la población menor de 12 años de la ciudad ha sido atendida por los servicios sociales". Este dato, incluido en un estudio de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre barrios periféricos de Catalunya en el que se incluye a Pardinyes, refleja el deterioro social que ha sufrido Lleida en el momento más duro de la crisis.

BCN tancarà 3 escoles públiques i 35 classes en col·legis concertats  El Periodico Catala |  25/02/ Els sindicats i veïns alerten de la imminent falta d'instituts de secundària en tres districtes.  Uns altres set centres educatius públics estan en perill de desaparició per escassetat d'alumnes. Amb el tancament de tres centres públics -el col·legi Rosa dels Vents, al districte de Sant Andreu, el Tresfonts, a Horta-Guinardó, i l'institut Bosch i Gimpera de Gràcia- i amb la previsible eliminació d'unes 35 classes en escoles concertades, el Consorci d'Educació de Barcelona obre d'aquí dues setmanes la preinscripció per al curs 2014-2015 amb un mapa escolar de la ciutat que comença a canviar.

La prevenció en l'àmbit educatiu, eina cabdal per prevenir el consum de drogues i fomentar hàbits saludables  social.cat |  26/02/2014   La intervenció amb els alumnes per prevenir els consums queda en mans dels tècnics municipals o supra-locals especialitzats en la prevenció de drogues, o bé per entitats i programes especialitzats en oferir formació a l'alumnat. Amb això no volem dir que el professorat no s'impliqui, requisit indispensable per evitar el consum de drogues (PNSD, any 2000) junt amb la implicació de la família i el mateix alumnat. El professorat es preocupa i vetlla perquè els estudiants estiguin capacitats en la decisió del consum i desenvolupin el seu pensament crític, però simplement deleguen una tasca per millorar ostensiblement el resultat final.

Els Mossos detenen un home per prostitució i corrupció de menors al Garraf  gencat.cat |  26/02/2014    Mossos d'Esquadra de Delictes Informàtics van detenir el passat 21 de febrer un home de 32 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Pere de Ribes, com a presumpte autor de dos delictes de prostitució i corrupció de menors. El detingut va contactar amb dues noies de 15 i 16 anys i els va proposar que tinguessin relacions sexuals a canvi de diners a través d’un perfil fals d’una coneguda xarxa social. Quan les noies s’hi negaven les amenaçava amb difondre fotografies seves de caràcter íntim.

Barcelona llança el Challenge APPS&INCLUSIÓSOCIAL per ajudar a resoldre cinc reptes socials  Comunicacions Ajuntament |  27/02/2014   Els cinc reptes plantejats als dissenyadors d’apps son com connectar habitatge disponible amb persones necessitades, donar ús social als excedents del comerç, conjugar família monoparental, maternitat i treball, combatre el fracàs escolar i donar eines contra la discriminació per qüestions de gènere.