12 de maig de 2014

Recull de premsa sobre infància de la setmana del 3 al 9 de maig de 2014

8a edició de les jornades inclusives 'Juguem tots Junts' al districte de Sant Martí 05/05/2014 | Els propers dies 5, 6, 7 i 8 de maig se celebrarà a la platja de la Marbella la 8a edició de les Jornades “Juguem Tots Junts”, organitzades conjuntament pel districte de Sant Martí i l’Associació Joc Viu. L’objectiu d’aquestes jornades és que l’activitat física-esportiva i lúdica sigui el nexe d’unió entre els nens i les nenes de les escoles de primària i de les escoles d’educació especial del districte. L’activitat física i els jocs en comú és una molt bona manera de sensibilitzar i donar a conèixer les diferents realitats incidint en els valors de la cooperació i en l’acceptació de les diferències.

Presentació dels resultats del Programa de Prevenció de l'Obesitat Infantil a Barcelona (POIBA) Comunicacions Ajuntament | 05/05/2014 la Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ca explicar els resultats del Programa de Prevenció de l’Obesitat Infantil a Barcelona (POIBA), que es desplega a 100 escoles de Barcelona i treballa amb 4.000 nens i nenes de 3er i 4rt de primària i les seves famílies des de fa dos anys.

Dsigual: punxar preservatius és un cant a la maternitat La Vanguardia en català | 05/05/2014 La marca de moda Desigual va reivindicar ahir el seu anunci del dia de la Mare, que mostra una noia punxant preservatius per quedar-se embarassada, com un "crit a l'alliberament personal i al dret a perseguir els somnis" que reforça el fil conductor d'unes campanyes basades en el poder de decisió.

La Generalitat es planteja demanar la retirada de l'anunci de Desigual
Ara | 05/05/2014 Avui la Generalitat avaluarà si demana la retirada de l'anunci que emet Desigual pel Dia de la Mare, en el qual es veu una noia que punxa un preservatiu perquè té ganes de quedar-se embarassada (perquè comprova, amb un coixí, que un vestit de la marca li quedarà igual de bé un cop estigui en estat).

Desigual diu que el seu anunci no volia ferir la sensibilitat de l'espectador
El Periodico Catala | 05/05/2014 Desigual ha fet públic un comunicat en què assegura que «en cap moment s'ha volgut ferir la sensibilitat de l'espectador», després de la polèmica que ha suscitat la seva última campanya de publicitat televisiva que porta com a lema Tu decideixes.

La Generalitat veu irresponsable l'anunci de Desigual i podria demanar-ne la retirada (ACN). directe.cat | 04/05/2014 - El Govern ha qualificat "d'irresponsable" l'anunci publicitari de Desigual que s'emet aquests dies amb motiu del Dia de la Mare i es planteja demanar-ne la retirada. "Hem d'estudiar si es demana la retirada, dilluns ho discutirem.

La Generalitat estudia prohibir l'espot de Desigual e-noticies.cat | 04/05/2014 La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha confirmat que la Generalitat es planteja demanar la retirada de l'espot que la marca de roba Desigual emet aquests dies amb motiu del Dia de la Mare.

El Govern qualifica d'irresponsable l'anunci de Desigual regio7.cat | 04/05/2014 ACN El Govern ha qualificat "d'irresponsable" l'anunci publicitari de Desigual que s'emet aquests dies amb motiu del Dia de la Mare i es planteja demanar-ne la retirada. "Hem d'estudiar si es demana la retirada, dilluns ho discutirem.

La Generalitat es planteja demanar la retirada de l'anunci de Desigual
ara.cat | 04/05/2014 350x366 La Generalitat es planteja demanar la retirada de lanunci de Desigual. Avui la Generalitat avaluarà si demana la retirada de lanunci que emet Desigual pel Dia de la Mare, en el qual es veu una noia que punxa un preservatiu perquè té ganes de quedar-se embarassada (perquè comprova, amb un coixí, que un vestit de la marca li quedarà igual de bé un cop estigui en estat).

Una nena de nou anys, intoxicada amb magdalenes de marihuana eldebat.cat | 03/05/2014 Una menor de nou anys va haver de ser hospitalitzada fa just una setmana, dissabte passat, 26 d'abril, després de menjar una magdalena de marihuana que li va comprar el seu pare sense saber que contenia aquesta substància, segons s'ha sabut aquest dissabte, 
després que ho comuniqués la policia autonòmica.
Que els nens creixin El Punt Avui | 04/05/2014 Que els nens creixin. Una mare viu preocupada perquè els nens no guanyen pes, presenten un baix rendiment escolar i es cansen tant davant d'un llibre com d'una pilota .

Continguts violents, alerta! Ara | 03/05/2014
La societat està plena de missatges violents. Els adults hauran d'ajudar la canalla a tenir criteri per saber què està bé i què no. Al seu costat. És tasca dels pares supervisar els continguts a què tenen accés els seus fills.

La pobresa infantil es cola en el dia a dia dels pediatres
elpunt.cat | 03/05/2014 Fa temps que han deixat de ser casos aïllats. La majoria de pediatres de la sanitat pública atenen cada dia nens de famílies amb greus dificultats econòmiques. Sovint són les mateixes famílies que fins no fa gaire no sabien què era l'atur, apuntaven els fills a extraescolars i marxaven fora de vacances.

Prevenint des de l'escola El Punt Avui | 03/05/2014 Prevenint des de l'escola projecte · La Fundació IMO i l'Obra Social La Caixa col·laboren en la realització de revisions oculars gratuïtes a infants amb vulnerabilitat socioeconòmica xifres · L'any passat es van realitzar 478 controls i es van entregar 67 ulleres Adriana Domínguez BARCELONA Una desena de nens de l'escola Cervantes de Barcelona esperen impacients el seu torn

El Gobierno dará ayudas a las mujeres para que sigan con su embarazo
La Razón | 05/05/2014 Es una reivindicación que las asociaciones familiares exigen desde hace décadas y que no han conseguido que se materialice porque ningún gobierno ha sido capaz de afrontar la necesidad de apoyar a las familias.

El Govern estudia pedir la retirada de un anuncio en el que una joven pincha preservativos La Razón | 05/05/2014 BARCELONA- La Generalitat estudia pedir la retirada del anuncio televisivo de la marca de ropa Desigual, según declaró ayer la consellera de Bienestar y Familia, Neus Munté, que criticó la «frivolidad» que transmite en materia de salud sexual.

El 'spot' que molesta a la Generalitat El País | 05/05/2014 La Generalitat de Cataluña estudia pedir la retirada del anuncio televisivo de la marca de ropa Desigual para el Día de la Madre, según ha declarado la consejera de Bienestar y Familia, Neus Munté, que ha criticado la "frivolidad" que transmite en materia de salud sexual.

Entre Mares ja ha recollit prop de 9.200 euros per la lluita contra el càncer infantil El 9 Nou | 05/05/2014 L'associació Entre Mares ja ha recollit 9.198 euros en els tres concerts que ha fet a favor del Laboratori d'Investigació del Càncer Infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

El programa escolar POIBA aconsegueix evitar nous casos d'obesitat en 1 de cada 3 infants Comunicacions Ajuntament | 06/05/2014 El programa POIBA (Prevenció de l’Obesitat Infantil a Barcelona), que es desplega des de fa dos anys en més de 100 escoles i treballa amb 4.000 nens i nenes de 3er i 4rt de primària i les seves famílies, ha evitat que el 36,7% dels nens i nenes participants progressin cap a la condició d’obesos després de seguir el programa.


Un pla escolar amb exercici i sopars en família redueix un 7% l'obesitat infantil


La Vanguardia en català | 06/05/2014 El primer programa de prevenció de l'obesitat infantil engegat per l'Agència de Salut Pública de Barcelona funciona. L'avaluació realitzada pels epidemiòlegs indica que a les escoles on es va dur a terme el pla mitjanament bé es detecta una reducció del 7,3% de l'obesitat infantil, mesurada a través del greix corporal.


El sobrepès afecta un de cada tres infants, afavorit per la pobresa


20 Minutos | 06/05/2014 Un de cada tres nens de Barcelona, del voltant de 10 anys d'edat, pateix problemes de pes. Els factors de risc que ho determinen són, entre d'altres, la manca d'hàbits saludables, aguditzats per la falta de recursos i el context socioeconòmic de la família.

El CAC no actuará contra el anuncio de Desigual El Mundo | 06/05/2014 El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que el anuncio televisivo de la marca Desigual en el que una modelo pincha preservativos «no infringe la normativa audiovisual», aunque «podría entenderse como de mal gusto, frívolo o inoportuno».

El CAC considera que l'anunci de Desigual no infringeix la norma
Ara | 06/05/2014 Els matins (Magazín). Lídia Herèdia entrevista Josep Marquès (foto), president de Creu Roja a Catalunya. A més, el programa ofereix les propostes de la Barcelona Bridal Week, que té lloc aquesta setmana a Barcelona.

La xarxa que dóna seguretat. La vanguardia 6/5/2014 Dinar festiu l’11 de maig al parc de la Ciutadella per celebrar l’Any Internacional de la Família
Avui, la xarxa de relacions afectives, de cura i econòmiques que avis i àvies, pares i mares, fills i filles, construeixen en el dia a dia fan que la societat es mantingui viva, creixi i es transformi”, L’11 de maig –de 12 a 18 hores– el passeig dels Til·lers del parc de la Ciutadella será el gran menjador de la ciutat. “Es demana a les famílies que portin el dinar de casa, i l’Ajuntament posarà tant la fruita com l’aigua”, hi haurà petits tastets d’actuacions, música, jocs, balls… i un circ sensorial, ja què ens volem dirigir també a les famílies amb persones amb discapacitat”. Totes les famílies hi estan convidades.

Creu Roja inicia la seva ofensiva per l'alimentació dels nens
El Periodico Catala | 07/05/2014 Es posa en marxa l'Aliança Humanitària, que espera recaptar un milió d'euros. La Creu Roja va presentar ahir l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, una gran crida a les administracions, al món empresarial, als agents socials i a la ciutadania en general per recaptar un milió d'euros durant el 2014 en favor de l'alimentació infantil.
Creu Roja vol un milió d'euros per a l'alimentació infantil
Ara | 07/05/2014 La Creu Roja impulsa l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil. Una campanya amb la qual vol aconseguir un milió d'euros per finançar 100.000 ajudes d'alimentació infantil aquest any 2014.


Les proves de sisè de primària són útils per millorar els resultats?
Ara | 07/05/2014 Els 72.007 alumnes de sisè de primària de Catalunya van posar a prova ahir les seves competències bàsiques en català analitzant aquests dos textos i descrivint després un robot que imaginàriament haguessin construït ells. "La dificultat era la mateixa de cada any, la correcta" per analitzar aquestes habilitats "bàsiques", apunta la mestra de l'associació Rosa Sensat Margarida Gallifa.

Els islamistes de Boko Haram segresten vuit nenes més a Nigèria
La Vanguardia en català | 07/05/2014 Nou cop de Boko Haram. La banda islamista radical va segrestar abans-d'ahir vuit nenes nigerianes més -d'entre dotze i quinze anys- a la localitat de Warabe, al nord-est de Nigèria.

L'eufòria de les begudes energètiques La Vanguardia en català | 07/05/2014 La petició del PSOE de limitar-ne el consum de begudes energètiques (riques en cafeïna, taurina i herbes energètiques com guaranà i ginseng entre d'altres) a menors de 16 anys, perquè s'ha comprovat que si se n'abusa suposen un risc greu per a la salut, rep el no del PP. Mentre s'insisteix una vegada i una altra que cal protegir la salut dels menors, es rebutgen proposicions per provar d'aturar un problema que han denunciat pediatres i metges d'urgències, precisament els professionals que veuen dia a dia quina és la realitat de la joventut.

L'Escolania de Montserrat celebra un concert pels nens i nenes malalts de càncer a Santa Maria del Mar La Vanguardia en català | 07/05/2014 L'acte té lloc amb motiu del 25 aniversari de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. Aquest divendres 9 de maig a les 21 h, l'esgésia de Santa Maria del Mar acull un concert solidari pels infants i els joves malalts de càncer, amb l'objectiu de donar suport als petits i a les seves famílies, així com per impulsar avenços en el camp de l'oncologia i l'hematologia infantil.

Els joves alcen la veu contra l'exclusió Comunicacions Ajuntament | 08/05/2014 Un total de 250 escolars han presentat les seves propostes contra l’exclusió social, en representació del miler que han participat a l’Audiència Pública als nois i noies de Barcelona. En la propera edició el lema girarà entorn de la política i els drets dels ciutadans.

S'eviten nous casos d'obesitat en un de cada tres infants Comunicacions Ajuntament | 08/05/2014 Més de cent escoles han participat en el Programa de prevenció de l’obesitat infantil a Barcelona (POIBA), que promou l’activitat física, un descans adequat, una alimentació equilibrada i reduir l’exposició a pantalles.

El 'model Barcelona' d'escola, amenaçat en el seu centenari
El Periodico Catala | 08/05/2014 La singularitat dels centres municipals està en perill per les retallades i la LOMCE. La ciutat va iniciar fa un segle amb l'Escola de Bosc una avançada xarxa de col·legis municipals que conserva 13 centres de primària i s'enfronta al repte de mantenir un model de referència que prioritza el procés d'aprenentatge de cada nen, malgrat les retallades que castiguen el conjunt del sistema i la imminent aplicació de la LOMCE (llei orgànica de millora de la qualitat educativa), que ataca frontalment els projectes educatius singulars que han caracteritzat durant aquest segle el model d'escola de Barcelona.

Niñas raptadas en Nigeria El País | 08/05/2014 ¿Qué estamos haciendo, como humanidad, los habitantes del planeta ante el secuestro y las reiteradas violaciones de más de 200 jóvenes en Chibuk, Nigeria? En nombre de lo más sagrado del ser humano -la dignidad y la libertad- yo invoco desde estas líneas a las fuerzas de todos los Estados que contemplan en sus leyes la defensa de los derechos humanos en ellas vulnerados. Está claro que juntos podemos rescatar a nuestras hermanas, hijas, sobrinas..., incluso madres, de las manos de sus energúmenos secuestradores. ¡Hagamos algo todos! ¡Juntos sí podemos! Unámonos a la ONU y a las ONG internacionales en su rescate. No seamos impotentes testigos de una injusticia más narrada en el telediario.

Alrededor de 1.200 adolescentes se enganchan al tabaco cada año
La Razón | 08/05/2014 A pesar de que la venta de tabaco a menores de 18 está prohibida, la 45,5% edad media de inicio del consumo diario es a los 14,5 años. En ocho años, el porcentaje de menores de entre 14 y 18 años que dicen fumar cada día ha descendido un 42,1 por ciento. Si en 2004, casi uno de cada cuatro consumía tabaco diariamente, en 2012, la cifra descendió hasta el 12,4 por ciento.

«Ningún centenario hizo la vida de un adolescente de hoy»
La Razón | 08/05/2014 Alejandro Lucía, investigador de la Universidad Europea de Madrid, es uno de los autores principales del estudio. Cree que todavía queda mucho camino por recorrer a la hora de indagar en las causas que llevan al envejecimiento.

La jornada intensiva escolar aboca alumnes pobres al menjador social
El Periodico Catala | 09/05/2014 La Conselleria de Benestar reacciona per fi contra la malnutrició infantil amb fons de la Grossa. El tancament d'instituts al migdia impedeix a nois vulnerables accedir a les beques per dinar. L'estiu, un temps sense beques de menjador ni assistència a l'escola, es torna a presentar com a especialment inquietant en relació amb la nutrició dels nens que formen part de famílies sense recursos.

«El problema és l'estiu» El Periodico Catala | 09/05/2014 El centre obert Joan Salvador Gavina fa tres dècades que atén els nens sense recursos del Raval barceloní. Han programat dues setmanes de colònies a l'agost per primera vegada. El centre obert barceloní de Joan Salvador Gavina, al barri del Raval, és el primer en el seu gènere que es va crear a Catalunya.

La Fundació Pere Tarrés beca les activitats d'estiu de 2.929 infants
El Punt Avui | 09/05/2014 La Fundació Pere Tarrés beca les activitats d'estiu de 2.929 infants. 'Cap infant sense colònies' augmenta un 26% el nombre d'ajuts per evitar situacions d'exclusió. Les sol·licituds de beques han pujat un 195% en els últims quatre anys.