16 de maig de 2014

Recull de premsa sobre infància de la setmana del 10 al 16 de maig de 2014

Ira escolar per una parada de taxis del parc Güell El Periodico Catala | 10/05/2014 El col·legi Reina Elisenda conviu amb 15 cotxes en marxa al llarg de la seva façana després de gairebé un any de diàleg poc o gens fructífer, la comunitat educativa de l'escola Reina Elisenda, a un pas del parc Güell, es va concentrar ahir a la tarda als peus del drac més famós de la ciutat.

Neus Munté visita la 28a Festa Esplai al Prat de Llobregat gencat.cat | 12/05/2014 La consellera de Benestar Social i Família ha mantingut una trobada amb els responsables de la Fundació Catalana de l'Esplai, organitzadors de la Festa La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat avui la 28a Festa Esplai, el gran esdeveniment que organitza cada any la Fundació Catalana de l'Esplai.

Fer realitat que hi hagi un estiu per a tothom! El Punt Avui | 12/05/2014 Fer realitat que hi hagi "un estiu per a tothom!" festa .· La Fundació Catalana de l'Esplai, ara Fundesplai, dóna el tret de sortida a la campanya d'estiu amb una gran celebració plena d'activitats canalla. · Deu mil nens i joves d'entitats de l'àrea metropolitana de Barcelona gaudeixen de tallers, jocs, esport i altres entreteniments .

Benestar Social ofereix mil beques per a 'L'estiu és teu!' El Punt Avui | 12/05/2014 Benestar Social ofereix mil beques per a 'L'estiu és teu!' . L'estiu és teu! que organitza el Departament de Benestar Social i Família a la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) oferirà 1.000 places gratuïtes o tindran un preu reduït per a nois i noies entre 5 i 17 anys en situació de vulnerabilitat.

Els llindars de renda per accedir a beques menjador s'endureixen a l'àrea metropolitana
Ara | 12/05/2014 Els nous llindars de renda per accedir a una beca menjador el curs que ve són més restrictius que els actuals en moltes zones de Catalunya, des de Barcelona ciutat, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental -les àrees que aglutinen més població escolar- fins a altres racons del país com el Segrià i el Bages.

Decenas de niños con autismo pierden la beca de terapia extra El País | 12/05/2014
El segrest de més de 200 nenes a Nigèria posa de manifest la vulneració permanent dels drets humans de les dones i les nenes gencat.cat | 10/05/2014 La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l'Institut Català de la Dona volem posar de manifest el nostre rebuig i la nostra condemna més absoluta per la vulneració de drets que estan patint les més de 200 nenes de Nigèria segrestades a l'escola.

Un bosc amb escola La Vanguardia en català | 12/05/2014 Avui comencen a funcionar les escoles del bosc. Tenim pluja abundant i persistent. La pujada té les seves dificultats; no obstant això no hi ha cap incident a lamentar; tot es fa en un ordre perfecte".

Mestres i pares reclamen que no es retallin les beques menjador Ara | 13/05/2014 El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que engloba els sindicats de professors, els moviments pedagògics, les associacions de famílies i les organitzacions d'estudiants de Catalunya, va donar ahir la benvinguda a la unificació de criteris per accedir a una beca menjador a tot Catalunya, que va detallar ahir l'ARA.

Creix el nombre d'expedients amb infants d'alt risc El Punt Avui | 13/05/2014 Creix el nombre d'expedients amb infants d'alt risc. La fiscalia de menors tramita 831 casos el 2013, un 7% més que l'any anterior.

Col·loqui sobre Pobresa, exclusió social i suport a l'alimentació El Periodico Catala | 13/05/2014 conferències Pobresa Col·loqui sobre Pobresa, exclusió social i suport a l'alimentació infantil amb Enric Morist, de Creu Roja; Jordi Roglà, de Càritas, i Ferran Busquets, de la Fundació Arrels. 19 de maig. Museu de l'Hospitalet-Espai L'Harmonia. Plaça de Bordonau, 6 . 19.30 hores

Més formació als professionals i suport a la família El Punt Avui | 13/05/2014 Els joves viuen amb la violencia. Estudi. · Adolescents catalans protegits per l'administració relaten el triple de casos de victimització que els joves en general sexe · Els nois pateixen més delictes comuns, i les noies violència de cuidadors i violència sexual.

Buscan niños que no hagan deporte 20 Minutos | 13/05/2014 |Buscan niños de 9 años y que no practiquen deporte Para participar en un estudio sobre la atención sostenida. Científicos del Grupo de Neuroergonomía de la Universidad de Granada (UGR), pertenecientes al Centro de Investigación Mente, Cerebro y Comportamiento (CIMCYC), buscan niños varones, de 9 años de edad, y que no practiquen deporte fuera del colegio, para participar en un estudio sobre la capacidad de mantener la atención sostenida o focalizada en el tiempo en niños en edad escolar.

Obesitat infantil La Vanguardia | 14/05/2014 La obesidad infantil también causa problemas de salud a corto plazo . España se ha situado por delante de Estados Unidos en obesidad infantil, con un 19% de niños obesos en este país frente al 16% de los estadounidenses.

Hogares con menos hijos, menos matrimonios y más divorcios ABC | 15/05/2014 El informe «Evolución de la Familia en España 2014» concluye que en España la familia es la gran afectada por la crisis y la falta de ayudas. «El panorama de la familia española es desolador». Así de contundente resumía el presidente del Instituto de Política Familiar (IPF), Eduardo Hertfelder, la difícil situación que sufren miles de parejas con hijos en nuestro país. La falta de políticas públicas de apoyo a la familia y los grandes cambios experimentados por la sociedad en estos últimos años en nada han favorecido a los hogares con hijos.

Adolescents víctimes de la depressió Ara | 15/05/2014 Una de cada cinc persones al món són joves, però l'Organització Mundial de la Salut (OMS) no havia analitzat encara l'estat de salut d'aquest col·lectiu. Fins ahir, quan va presentar el primer informe en aquesta matèria i que desvela que els problemes de salut mental es cobren moltes víctimes entre els adolescents.

El que més ens preocupa són les temptatives de suïcidi Ara | 15/05/2014 ¿La depressió també és un problema entre els adolescents catalans? Tenim altres trastorns, com el dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), que són més prevalents, però sí que observem que hi ha una problemàtica de depressió en els adolescents i, sobretot, el que més ens preocupa són les temptatives de suïcidi.

L'augment dels controls no atura el frau en la preinscripció escolar 20 Minutos | 15/05/2014 20 minutos El frau per aconseguir plaça en l'escola desitjada continua. Malgrat les advertències del Síndic, les queixes de les Ampes i la modificació de la normativa sobre el frau de fa cinc anys, la falsificació de les dades del padró segueix sent el recurs més utilitzat pels pares.

L'Ateneu de Fabricació de les Corts programa tallers per a nens i nenes a partir de 7 anys als Vailets Hacklab Day 16/05/2014 El Vailets Hacklab Day és una jornada de divulgació tecnològica on els nens poden descobrir la programació i la robòtica a través de jocs i tallers lúdics. L’esdeveniment forma part de l’Scratch Day, una iniciativa a nivell mundial per a la divulgació de Scratch, un llenguatge de programació creat pel Massachussets Institute of Technology (MIT) per tal d’introduir els conceptes bàsics del software als infants d’una manera divertida i entenedora. La jornada tindrà lloc a l’Ateneu de Fabricació de Les Corts (c/Comtes de Bell-lloc, 194) el pròxim 17 de maig des de les 10 del matí fins les 7 del vespre. La inscripció és oberta i gratuïta i s’hi duran a terme activitats dirigits per a nens i nenes de totes les edats, com programació amb Scratch i AppInventor, robòtica amb Lego WeDo i Tinkerkit, impressió 3D, competicions de robots i vol de drons, entre altres.

Reforma legal per reconèixer com a família nombrosa les parelles de fet La Vanguardia en català | 16/05/2014 Una parella amb tres fills (o amb dos, i un de discapacitat) pot obtenir, o no, el títol de família nombrosa en funció de la comunitat en què es trobi: si viu a Catalunya, no hi tindrà cap tipus de problema, mentre que si viu a Madrid o a Castella-la Manxa, obtenir-lo no serà tan fàcil.

La solidaritat NO fa vacances El Punt Avui | 16/05/2014 El Banc dels Aliments demana a escoles, empreses i clubs esportius que organitzin recollides per cobrir les necessitats de l'estiu idees. L'any passat es van muntar unes 600 activitats.

Munté lloa el paper de cohesió de les famílies El Punt Avui | 16/05/2014 La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va reconèixer ahir que les famílies han assumit el "paper cohesionador" i han substituït en algunes funcions assistencials l'administració per culpa de la crisi econòmica i les polítiques d'austeritat.

Famílies Nombroses proposa a la Generalitat vint mesures per protegir-les de la crisi bondia.cat | 15/05/2014 L'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha enviat a la Generalitat de Catalunya una vintena de propostes per "millorar la situació actual de les famílies nombroses".

El 55% de mujeres mantiene su horario tras dar a luz, frente al 100% de hombres 20minutos.es | 15/05/2014 El 7% de las españolas acaba renunciando a volver del todo y un 3% pierde su empleo, según el último informe de la Organización Internacional del Trabajo. La OIT constata en España "tácticas de presión" y acoso a trabajadoras embarazadas y madres recientes para inducirlas a renunciar de su empleo. Investigadores claman por medidas que incentiven la participación de los hombres en el cuidado de los menores para neutralizar la "penalización maternal".

CATIM dóna 4.000 euros a El Somni dels Nens El 9 Nou | 16/05/2014 A través d'un conveni signat el gener passat amb la fundació El Somni dels Nens, els gairebé 4.000 euros recaptats fins ara gràcies a aquest procés es podran destinar a fer realitat accions per a nens i nenes malalts de càncer o altres malalties cròniques o greus "per aportar una dosi d'il·lusió que els ajudi a mantenir una actitud positiva durant el tractament.

El triatleta català Joan Lara disputarà la Ultraman de UK per recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil xarxanet.org | 15/05/2014 Joan Lara, triatleta de 34 anys nascut a Igualada (Barcelona), disputarà la Ultraman de UK 2014 lluitant contra el càncer infantil. Joan Lara és un dels 35 esportistes darreu del món seleccionats per participar en la prova que enguany tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre.

Les beques menjador, garantides per a les famílies més pobres i en risc d'exclusió
xarxanet.org | 15/05/2014 El departament d’Ensenyament, les entitats municipalistes i els consells comarcals han establert uns nous criteris per unificar el sistema de concessió de les beques menjador, fixant uns nous llindars de renda comuns per a tot el territori amb lobjectiu que les famílies més vulnerables puguin accedir al 100% de la beca.

Les beques menjador sota nous criteris xarxanet.org | 15/05/2014 El departament dEnsenyament, les entitats municipalistes i els consells comarcals han establert uns nous criteris per unificar el sistema de concessió de les beques menjador, fixant uns nous llindars de renda comuns per a tot el territori amb lobjectiu que les famílies més vulnerables puguin accedir al 100% de la beca.