30 de maig de 2014

Recull de premsa sobre infància de la setmana del 24 al 30 de maig de 2014


Cap nen sense àpats durant les vacances
Comunicacions Ajuntament | 26/05/2014
Durant el període de vacances d’estiu, l’Ajuntament de Barcelona reforça i impulsa noves polítiques per garantir la cobertura de les necessitats alimentàries dels infants.

Maite Fandos: 'l'atenció municipal als infants i a les seves famílies no s'atura a l'estiu'
Comunicacions Ajuntament | 26/05/2014 Maite Fandos, ha explicat totes les accions que l’Ajuntament de Barcelona porta a terme durant el període de vacances escolars per reforçar la cobertura d’alimentació i de lleure infantil. Fandos ha destacat que “l’atenció social que es realitza a nens i nenes de la ciutat durant tot l’any té continuïtat un cop s’acaba el curs escolar, reforçant les polítiques i portant a terme accions i activitats específiques per aquest període de l’any. Ha detallat els programes específics que promou l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, en coordinació amb altres àrees municipals, en matèria d’alimentació, lleure i esports, i integració de joves nouvinguts, que donen continuïtat a les accions que es realitzen durant tot l’any, “perquè l’atenció municipals als infants i a les seves famílies no s’atura a l’estiu”, ha dit Fandos.

Barcelona deixa oberta la partida que garanteix que els nens mengin La Vanguardia en català | 24/05/2014 L'Ajuntament de Barcelona va tornar a assegurar ahir que a la ciutat no hi ha cap cas detectat de menor en situació de desnutrició ni en "situació objectiva d'alimentació deficient".

Barcelona manté a l'estiu els ajuts d'alimentació per a infants elpunt.cat | 24/05/2014 L'Ajuntament de Barcelona cobrirà les necessitats d'alimentació de tots els infants que ho necessitin durant el juliol i l'agost amb beques per a les activitats estiuenques d'oci i esports, o també a través de la targeta Barcelona Solidària per a les famílies amb necessitat.

BCN anima les famílies en dificultats a demanar ajuda per als seus fills El Periodico Catala | 24/05/2014 L'Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir que reforçarà aquest estiu les ajudes per cobrir l'alimentació i l'oci dels fills de famílies en dificultats amb l'objectiu de donar continuïtat a les beques menjador una vegada comencen les vacances escolars.

Barcelona manté a l'estiu els ajuts d'alimentació per a infants La targeta Barcelona Solidària creix El Punt Avui | 24/05/2014 La xifra Barcelona manté a l'estiu els ajuts d'alimentació per a infants El 83% de colònies i casals municipals oferiran servei de menjador Durant el curs s'han donat 17.073

«Los niños en España tienen muchos deberes y deberían jugar más» El Mundo | 26/05/2014 Casi todos los niños están escolarizados en España a los tres años, una edad a la que empiezan a aprender a leer y escribir, mucho antes que en países como Finlandia, donde se comienza a los siete.

Menys alumnes, més qualitat La Vanguardia en català | 26/05/2014 A Catalunya ara hi neixen menys nens i les matriculacions a P3 han baixat. Així que Ensenyament obrirà aquest setembre 7.000

'Som el que mengem' Ara | 24/05/2014 | Suplement ARA Criatures | Som el que mengem és un projecte de sensibilització sobre els hàbits alimentaris saludables dirigit als infants i joves des de la Fundació FC Barcelona en col·laboració amb la Fundació Alícia, la Fundació SHE, la Fundación Dieta Mediterrània, l'Obra Social de La Caixa, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Els professors reclamen más infermeres fixes als col.legis El Periodico | 27/05/2014 |
CCOO denuncia que hi ha Mestres que duen a terme tasques sanitàries complexes. El col·lectiu de les infermeres escolars vol participar també en l’educació per a la salut dels alumnes, amb l’objectiu que la figura de les infermeres a les escoles sigui reconeguda com passa a França, els Estats Units, el Canadà Finlàndia i el Regne Unit.

L'alcalde Trias destaca l'important tasca d'entitats socials i dels seus voluntaris per fer la nostra ciutat cada dia millor Comunicacions Ajuntament | 28/05/2014 |
L’alcalde ha assistit a l’acte d’inauguració del nou local de la Fundació Mans a les Mans, un local situat al carrer Foc cedit pel Bisbat de Barcelona, i que s’ha rehabilitat per poder acollir activitats del centre obert d’infants i joves. A l’acte hi han assistit l’arquebisbe de Barcelona, Lluis Martínez Sistach; i el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí. La Fundació Mans a les Mans es va crear fa 10 anys i té com a finalitat “donar la mà a gent que ja està donant la mà”. D’una banda, es fan tasques per potenciar el voluntariat. A més es dóna suport a entitats que ja estan intervenint amb infants, adolescents o joves en risc social.

L'obesitat s'instal.la a casa La Vanguardia | 28/05/2014 Un estudi revela que la familia segueix una dieta que afavoreix el sobrepès. Gairabé el 30% dels nens dinen al menjador i, d’aquests, el 12% porten l’apat a la carmanyola.

INVESTIGAR CONTRA EL CÁNCER 20 Minutos | 28/05/2014 «La investigación es imprescindible para mejorar la vida de quienes padecen cáncer y para prevenir su aparición». Es el mensaje que la princesa de Asturias, Letizia Ortiz, compartió ayer en el Instituto de Biomedicina de Sevilla (IBiS) con los responsables del VII Simposio de avances y resultados en investigación del cáncer infantil.

Ocho de cada diez niños no toman la fruta y verdura recomendadas
ABC | 28/05/2014 El 79% de los niños en España no cumplen con la recomendación de consumir cinco raciones de fruta o verduras al día, según el primer Observatorio Nestlé de Hábitos Nutricionales y Estilo de Vida de las Familias, presentado ayer en Madrid.

Els pares de nens de centres oberts tenen menys estudis El Punt Avui | 29/05/2014 Els pares de nens de centres oberts tenen menys estudis . Cap dels pares dels infants i adolescents que actualment reben atenció als centres oberts de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Fedaia) tenen estudis de batxillerat ni universitaris.

Cuidar els fills puntuarà com a mèrit per ser lletrat La Vanguardia | 30/05/2014 El Consell General del Poder Judicial vol afavorir la igualtat. Cuidar-se dels fills o de parents impedits o amb greus malalties puntuarà per presentar-se a algunes oposicions, facilitant l'accés al lloc de treball. Ho ha decidit el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l'òrgan de govern dels jutges, ara per ara en relació amb els aspirants a obtenir una plaça de lletrat en aquesta institució. El propòsit d'aquesta mesura és impedir, o almenys dificultar, que les dones es vegin a l'hora de la veritat discriminades quan aspiren als esmentats llocs.

A través de la lluita ensenyem als nens del barri que hi ha un futur millor Ara | 30/05/2014 Gervasi Deferr hi té la seva escola de gimnàstica; a dalt, hi ha el Club de Lluita Olímpica La Mina, una entitat nascuda el 2001. Què els ensenya la lluita?Sobretot disciplina i respecte. Si tu respectes els altres, pot ser que et faltin recursos però sempre trobaràs gent que confiarà en tu i que t'ajudarà. A través de la lluita ensenyem als nens que hi pot haver un futur millor, al marge dels problemes que pugui tenir cadascú. Si mires les nostres instal·lacions, per exemple, veuràs que no hi ha cap pintada, tot està perfecte, i això és perquè els nois del barri ens respecten; han entès que això és per a ells i que ho han de cuidar.Estem parlant d'un esport agressiu?No, aquí practiquem lluita olímpica; els cops estan prohibits i el que s'entrena és la tècnica. És un esport que potser desprèn agressivitat, sí, però que no és agressiu en si mateix. Això és el primer que aprenen els nens.

El turisme familiar, l'objectiu de la campanya de promoció de Catalunya Ara | 30/05/2014 Enfortir el posicionament de Catalunya com a destinació per a les parelles amb criatures. Aquest és l'objectiu de la nova campanya de promoció de Catalunya que ahir va presentar el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

The Family Run, esport i emocions en família El Mundo Deportivo | 30/05/2014 Per primera vegada, mares i pares tindran l'oportunitat de participar al costat dels seus fills i filles en una mateixa prova. Ho podran fer a The Family Run, una cursa emotiva, familiar i divertida que tindrà lloc el proper diumenge 15 de juny, a partir de les 9 del matí, a la muntanya màgica de Montjuïc, a Barcelona. Aquest nou esdeveniment busca promoure la pràctica esportiva en família per tal que mares, pares, fills i filles comparteixin el moment més emotiu d'una cursa: arribar...