10 de juny de 2014

Recull de premsa de la setmana del 31 de maig al 6 de juny de 2014


El comedor abre de nuevo en verano El País | 02/06/2014 Pese al aumento de recursos, las entidades sociales temen no poder atender a todos los niños necesitados.

Més famílies nombroses demanen ajut a la Fanoc El Punt Avui | 02/06/2014 Més famílies nombroses demanen ajut a la Fanoc. El nombre de famílies nombroses que fan servir el banc de material i de roba infantil de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) s'han disparat un 50% en l'últim any.

Les ajudes del banc de roba i material infantil es disparen La Vanguardia en català | 02/06/2014 La quantitat de famílies nombroses que utilitzen el banc de material i roba infantil de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) s'ha disparat un 50% en un any per culpa de la crisi i l'empobriment dels nuclis familiars, especialment aquells que tenen més de dos fills.

Probitas ha donat 2.000 ajuts per al menjador escolar La Vanguardia en català | 01/06/2014 Les beques de menjador de l'Administració no han arribat a tots els col·lectius vulnerables durant aquest curs. Ho ha constatat la Fundació Probitas -entre altres entitats-, que aquest any acadèmic ha atorgat ajuts a més de 2.000 de 88 escoles de Catalunya. "Es tracta de persones que han experimentat situacions inesperades, que de sobte s'han quedat sense feina i sense ingressos, o que no acudeixen als Serveis Socials per por o vergonya". Aquests alumnes no entren, per diferents motius, a les convocatòries oficials de beques de menjador, però necessiten l'ajuda tant com els altres".

Un 50% más de familias numerosas recurren al banco de ropa infantil expansion.com | 01/06/2014 Las familias numerosas que utilizan el banco de material y ropa infantil de la asociación Familias Numerosas de Cataluña (Fanoc) se han disparado un 50% en un año por la crisis y el empobrecimiento de los núcleos familiares, especialmente aquellos que tienen más de dos hijos.

La crisi dispara un 50% les famílies nombroses que usen el banc de material i roba infantil
catalunyaPress.cat | 01/06/2014 Les famílies nombroses que utilitzen el banc de material i roba infantil de l'associació Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) s'han disparat un 50% en un any per la crisi i l'empobriment dels nuclis familiars, especialment aquells que tenen més de dos fills.

Consellera Munté: L'esplai és una escola de participació i de ciutadania gencat.cat | 31/05/2014 La consellera de Benestar Social i Família destaca el paper de l'educació en el lleure durant la celebració del 30è aniversari de l'Esplai la Florida de l'Hospitalet de Llobregat "Els esplais formeu una xarxa social que és un dels trets més característics de la nostra nació, un patrimoni molt valuós que cal preservar".

El Ventafocs pagarà impostos El Periodico | 02/06/2014 La desigualtat entre menors. El sociòleg Marí-Klose crida a defensar la inversión contra la pobresa infantil es termes de productivitat i cohesió social futures. El discurs de la igualtat no cala en la societat. Anglaterra i Irlanda van apostar per invertir en Infància mentre Espanya feia l’AVE.

Més classes de reforç per a nens 20 Minutos | 02/06/2014 Els professors del Banc Solidari denuncien que cada vegada fan clases de reforç a més nens sense recursos perquè els deriva l’Ajuntament enlloc d’atendre’ls.

Pares i fills, junts a The Family Run El 9 Esportiu | 01/06/2014 José María Gay de Liébana explica en una conferència al Museu Colet la situació econòmica dels clubs estatals Barcelona celebrarà la primera edició d'una prova que vol promoure la pràctica esportiva en familia. Per primera vegada, mares i pares tindran l'oportunitat de participar al costat dels seus fills i filles en una mateixa prova.

Somescola reclama que es mantingui el model educatiu actual el curs que ve regio7.cat | 03/06/2014 Somescola.cat va exigir ahir, dia a partir del qual es podia fer efectiva la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga cinc escoles catalanes a impartir en castellà el 25% de l'horari lectiu, mantenir el model de l'escola catalana el curs vinent. També va demanar "fermesa" al departament d'Ensenyament per conservar el model "tant a partir d'avui com del curs vinent". L'entitat reivindica el "model d'èxit" dels últims 30 anys i va dir que "és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la qualitat educativa" i que "no segrega els infants per raó de llengua i garanteix el coneixement del català i del castellà". Per a Somescola, la sentència "trenca la unitat d'ensenyament a Catalunya" pel fet que hi hagi un tractament del català i va recordar als pares que han denunciat la regulació de les llengües havien signat el seu acord amb el Projecte Lingüístic de Centre. "Què en fem, de la voluntat dels altres 24 pares de l'escola que volen que els seus fills siguin escolaritzats com fins ara?", es pregunta l'entitat.

Volen destrossar un model integrador i de cohesió social El Punt Avui | 03/06/2014 Pep Vinyals Delegat sindical a l'Hospitalet de l'USTEC-STEs "Volen destrossar un model integrador i de cohesió social" fermS · "Demanem al Departament d'Ensenyament que es planti i proclami que no pensa aplicar la Lomqe" professors · "Fa molt més precari el paper dels docents"
Pep Vinyals serà entrevistat aquest vespre a L'illa de Robinson, d'El Punt Avui Televisió, on parlarà de les últimes reformes de l'Estat en educació i de la mobilització del 14 de juny convocada per la plataforma Som Escola.

La Delegació de Salut llença una nova edició de la campanya per a conscienciar els adolescents del perill que tenen per la salut les conductes de risc Comunicacions Ajuntament | 04/06/2014 La campanya dirigida a joves d’entre 12 i 19 anys a través de les emissores del grup Flaix FM (106.1 FM): Flaix FM i Ràdio Flaixbac. Els consells, de promoció d’hàbits saludables per a gent jove, busquen reforçar el coneixement de la pròpia salut a més de donar eines per reconèixer conductes de risc, entre elles, el consum de drogues, alcohol o les relacions sexuals sense protecció a través d’un llenguatge atractiu i proper als joves.
La campanya, que començarà el dia 4 de juny, consisteix en l’emissió de diversos consells sobre salut, que també es difondran per les diferents plataformes de la mateixa cadena, com la web, el facebook i el twitter. S’emetran recomanacions relacionades amb el consum de l’alcohol, el tabac i el cànnabis, sobre alimentació saludable i sobre la prevenció de conductes sexuals de risc. A més, dins del programa „”Bac up de Ràdio‟, de Flaixbac, hi haurà una secció específica per a llançar els missatges sobre hàbits de vida saludables entre els i les joves oients. Aquest programa s’emet de 22 hores a 24 hores, i compta amb la participació directa dels nois i noies, que expliquen i debaten allò que els preocupa. Durant aquesta secció, es promourà el debat sobre salut entre els propis adolescents. Tots els missatges han estat supervisats per l’Agència de Salut Pública de Barcelona i formen part dels continguts de programes preventius que es despleguen en escoles i instituts de la ciutat.

Desitjos que es fan realitat La Vanguardia | 04/06/2014 | El Palau Robert acull fins dissabte el mercat solidari de roba impulsat per la Fundación Pequeño Deseo.

Mercat benèfic en suport de nens malalts crònics El Periodico | 04/06/2014 La fundació Petit Desig organitza la 6ª edició d’una iniciativa que els ajuda a complir els seus somnis.

Reclamen posar límits al joc 'online' per evitar addiccions Ara | 05/06/2014 Els jocs online són potencialment més addictius que els jocs presencials. És per això que l'Associació Catalana d'Addiccions Socials (Acencas), que agrupa exludòpates, denuncia la proposta de regulació de les màquines de joc a internet que està impulsant el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, en la qual no s'estableixen límits a les apostes.

L'augment de casos de varicel.la reobre la polèmica sobre la vacuna
El Periodico | 05/06/2014 Malaltia infecciona cíclica. La infecció ha afectat aquest any a 8.963 persones més que l’anterior. Sanitat en va limitar el 2013 la venda pels excessos detectats en la seva prescripció.

Un medicament segur, efectiu i ara polèmic La Vanguardia en català | 05/06/2014 Les dades de l'últim Butlletí Epidemiològic Setmanal mostren un augment del 16% en el nombre de casos de varicel·la a Espanya aquest any, comparades amb l'any anterior. No sabem en quins grups d'edat s'ha concentrat aquest augment ni si està vinculat al descens de l'ús de la vacuna forçat pel Ministeri de Sanitat en restringir el seu subministrament a les farmàcies, una decisió inusual i pendent de sentència judicial.

La varicela repunta un 16, 5% coincidiendo con la falta de suministro de vacunas
20 Minutos | 05/06/2014 Según datos del Instituto de Salud Carlos III. La varicela está repuntando en España y en lo que va de año se han registrado ya más de 63.000 casos, un 16,5% más con respecto al mismo periodo de 2013, coincidiendo con la polémica surgida con la venta libre de la vacuna en farmacias.

Un recién nacido fallece y otros 14 están graves por recibir alimentos contaminados
ABC | 05/06/2014 Un bebé ha muerto y otros 14 están graves después de suministrarles por vía intravenosa un lote contaminado de alimentos líquidos. Los recién nacidos, muchos de los cuales eran prematuros, estaban ingresados en las unidades de neonatos en seis hospitales de Reino Unido.

Els farmacèutics alerten d'un repunt de la varicel·la per la falta de vacunes destinarà a la investigació científica Ara | 05/06/2014 Els farmacèutics espanyols van advertir ahir que en les pròximes setmanes es podria registrar un repunt de la varicel·la i ho atribueixen a "les restriccions en el subministrament de vacunes a les farmàcies".

Cada gran professor apuja la teva renda vital 36.000 euros” La Vangudardia 5/6/2014 Entrevista de La contra a Raj Chetty. El gran factor per a l’ascens social és l’educació.La gran diferència és entre mestres bons i mestres dolents. Hem comprovat que l’èxit a la vida depèn en gran part de si vas tenir bons professors. Hem demostrat que les promocions que tenen la sort de tenir un professor de valor afegit guanyen més i estan menys exposades a contratemps com embarassos adolescents, addiccionsodelinqüència juvenil. Amés, accedeixen a millors universitats i aconsegueixen millors llocs de treball i més ingressos. És urgent en qualsevol cas avaluar els nostres professors i descobrir què els fa millors per incentivar-ho. I si aconseguim que els millors ensenyin en barris pobres, eradicaríem la pobresa.

Més recursos per a pobresa infantil Ara | 06/06/2014 Les entitats socials tindran dos milions extres per cobrir necessitats bàsiques de famílies vulnerables, gràcies a una convocatoria extraordinària de subvencions del departamento de Benestar Social de la Generalitat, que es publicarà avui al DOGC. L’objectiu és que els recursos s’hauran de destinar a alimentació, higiene, roba, salut o a la llar.

Ciutat Vella dóna un nou impuls a la integració dels joves del districte
20 Minutos | 06/06/2014 |”Color a les persianes” vol ajudar joves en risc d’esclusió i reforçar la imatge del comerç de barri.