25 de juny de 2014

Recull de premsa de notícies d'infància de la setmana del 14 al 20 de juny de 2014


Horari intensiu ara.cat | 14/06/2014 Des d’aquesta setmana el meu fill de sis anys fa l’horari escolar intensiu. La raó principal per la qual s’aplica és la calor que fa a les aules, que ja complica per ella mateixa la dinàmica organitzativa dels centres i la paciència dels nens.
He treballat en instituts on obrint les finestres i la porta la cosa encara es podia suportar, però en d'altres sortíem al passadís marejats i xops com pollastres. Les recuperacions i les avaluacions finals eren com treballar en una sauna.

Desobeir elpunt.cat | 15/06/2014 La manifestació d'ahir va ser la mobilització més gran que s'ha fet mai a favor del català a l'escola. Però també va ser una mobilització a favor del dret a decidir quin model educatiu volem per al nostre país.

No són escola eldebat.cat | 15/06/2014 Així es presenta Somescola sota el títol "Qui som?" en el seu web: "Som 43 entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu que ens hem organitzat per refermar el suport a l'escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa davant la LOMQE i les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.Somescola.cat neix amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure."
Un clam de 100.000 persones per l’escola catalana racocatala.cat | 15/06/2014 Somescola ha aplegat aquest dissabte 100.000 persones, la mobilització per l'escola catalana més important de la història. Amb el lema "Per un país de tots, decidim escola catalana", la marxa ha recorregut el centre de Barcelona en un ambient festiu i reivindicatiu, des de la plaça Tetuan fins al passeig Lluís Companys, on ha tingut lloc la lectura d'un manifest conjunt.

Fins a tres consellers es manifesten per la immersió e-noticies.cat | 15/06/2014 El Govern de la Generalitat ha mostrat avui el seu suport a la plataforma Somescola, la coordinadora d'escoles cíviques i educatives que, sota el lema "Per un país de tots, decidim escola catalana", ha organitzat avui una marxa pels carrers de Barcelona en defensa del model d'escola catalana i de la immersió lingüística a les aules.

Marxa multitudinària en defensa de l'escola en català elpunt.cat | 14/06/2014 La marea verda , com l'han qualificat els organitzadors, ha omplert el passeig de Sant Joan de Barcelona en la manifestació convocada per aquest dissabte per Som Escola, que agrupa 43 entitats cíviques i educatives.

Milers de persones marxen en defensa de l'escola en català elpunt.cat | 14/06/2014 La marea verda , com l'han qualificat els organitzadors, ha omplert el passeig de Sant Joan de Barcelona en la manifestació convocada per aquest dissabte per Som Escola, que agrupa 43 entitats cíviques i educatives.

#Somescola14J Comença la manifestació en defensa de lescola en català @vagadefama
directe.cat | 14/06/2014 Fermesa contra les actituds repressores del govern espanyol Somescola reclama mantenir el model vigent d'escola catalana, davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a cinc escoles catalanes a impartir en castellà un 25% de l'horari lectiu.

El Govern dóna suport a la concentració de la plataforma Somescola en defensa del català i la immersió lingüística gencat.cat | 14/06/2014 La vicepresidenta Ortega i els consellers Rigau, Munté i Gordó a la concentració Somescola El Govern de la Generalitat ha mostrat avui el seu suport a la plataforma Somescola, la coordinadora d'escoles cíviques i educatives que, sota el lema "Per un país de tots, decidim escola catalana", ha organitzat avui una marxa pels carrers de Barcelona en defensa del del català i la immersió lingüística.

La FP Básica es la nueva formación que causa dudas a CCAA, docentes y alumnos 20minutos.es | 14/06/2014 La reforma educativa empieza por implantarse el próximo curso a través de Primaria y, especialmente, de la nueva Formación Profesional Básica, que ofrece 21 titulaciones a estudiantes entre 15 y 17 años, pero cuya puesta en marcha está provocando ciertas dudas entre CCAA, docentes, alumnos y padres.

Tràmits i conciliació El Periodico Catala | 18/06/2014 Sóc una de les moltes mares immerses des de ja fa uns mesos en el viacrucis de l'escolarització. No entraré a detallar l'angoixa que significa avui dia poder escollir una escola pública a la ciutat de Barcelona; el que sí que volia destacar són els horaris en què es convoca els pares per fer qualsevol tràmit sobre la qüestió.

Les famílies denuncien un retrocés de l'escola inclusiva Ara | 18/06/2014 La Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va denunciar ahir una "reculada" de l'escola inclusiva a Catalunya en els últims deu anys. Segons dades de les famílies, el curs 1994-1995 un 67% de l'alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) estudiava en centres ordinaris, un percentatge que actualment ha baixat fins al 61%.

Obesitat i hipertensió arterial El Punt Avui | 18/06/2014 El 95% dels infants catalans ingereixen més proteïnes que les recomanades És un primer factor per generar obesitat infantil o adulta Es consumeixen més greixos que a la resta de l'Estat. Els infants catalans de dos i tres anys consumeixen el doble de les proteïnes que necessiten per al creixement.

Els nadons mengen el doble de proteïna del que es recomana La Vanguardia en català | 18/06/2014 L'hàbit afecta un 95,3% dels bebès i indueix a obesitat posterior. Els nadons prenen massa proteïna, el doble del que és recomanable entre els 2 i els 3 anys, i en quantitats en qualsevol cas excessives també abans. I això suposa que tenen una acidosi metabòlica crònica (una reacció que, en canvi, es busca en algunes dietes famoses), que provoca una aliment el nadó per tenir sobrepès i obesitat als 8 anys. "I quan es té obesitat als 8 anys, és difícil sortir-ne", adverteix Vicente Varea, cap de gastroenterologia de Sant Joan de Déu i membre del comitè d'experts que ha coordinat la recerca.

Els nens de dos i tres anys consumeixen el doble de proteïnes recomanades 20 Minutos | 18/06/2014 El 100% dels nens catalans d'entre dos i tres anys pren diàriament el doble de les proteïnes recomanades, un excés que es correlaciona amb un increment de l'índex de massa corporal (IMC).
Els nens mengen el doble de les proteïnes que els calen elpunt.cat | 18/06/2014 Els infants catalans de dos i tres anys consumeixen el doble de les proteïnes que necessiten per al creixement. L'excés de proteïnes en l'edat en què els infants fixen els seus hàbits alimentaris és una de les conclusions de l'informe Alimentant la salut del demà , que es va presentar ahir.

Irma Rognoni i Mercè Homs inauguren la nova seu de l'Equip Interdisciplinari de Petita Infància (EIPI) de Ciutat Vella Comunicacions Ajuntament | 20/06/2014 | |
la nova seu de l’Equip Interdisciplinari de Petita Infància (EIPI) de Ciutat Vella al carrer Reina Amàlia, 33. L’EIPI és un servei depenent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD) destinat a la detecció precoç de trastorns del desenvolupament infantil.

Pares i mestres fan que l'escola ensenyi a programar El Periodico Catala | 20/06/2014
Els mestres aposten per la programació com a base per aprendre altres matèries. Grups de voluntaris s'han desplaçat als col·legis per explicar com crear tecnologia ¿Què aprèn la generació digital a classe de tecnologia. Segons el currículum oficial, a utilitzar programes d'ofimàtica i a entendre com funciona un ordinador o una càmera.

LO MEJOR, MESSI CUANDO HACE FELIZ A UN NIÑO El Mundo Deportivo | 20/06/2014 Les cambia la cara, se ilum inan, però los padres rompen a llorar cuando ven a sus hijos estar con Leo, haciéndose fotos, riendo, tan feliz. Yo les digo: 'no lloréis' que os lo estáis perdiendo'.
Algunos casos m ejoran porque el estado de ánim o les cam bia y està com probado que el cuerpo se fortalece. Otros fallecen al cabo de un tiempo. Es duro. Son m om entos muy
emotivos, mucho. Por eso sólo entran casos y situaciones de personas m uy especiales. No sé si es oportuno explicar todo esto, pero es así.

Cauen a la meitat els membres de bandes llatines en 5 anys El Periodico | 20/06/2014
Els 5.000 nois implicats el 2009 van quedar reduïts a 2.500 segons interior. Espaldaler defensa la línia dura que han adoptat els Mossos contra aquests grups.