16 de juny de 2014

Recull de premsa sobre infància de la setmana del 7 al 13 de juny de 2014


Per uns joves més conscients en matèria de salut Comunicacions Ajuntament | 10/06/2014
La Delegació de Salut de l’Ajuntament de Barcelona torna a posar en marxa una nova edició de la campanya dirigida a joves d’entre 12 i 19 anys a través de les emissores del Grup Flaix : Flaix FM i Ràdio Flaixbac. Es tracta de la difusió de missatges amb consells, que promouen els hàbits saludables per a gent jove i busquen reforçar el coneixement de la pròpia salut. A més, també donen eines per reconèixer conductes de risc, entre elles, el consum de drogues, alcohol o les relacions sexuals sense protecció a través d’un llenguatge atractiu i proper als joves.

JORDI GIL: Els nens no són menys intel·ligents, és que han viscut menys ara.cat | 08/06/2014 Desprèn energia i felicitat, i els nens que miren cada tarda al Super3 com ell els explica la realitat a la seva manera, ho noten. Lluny de la càmera, l’esport li ha donat una raó per aixecar el cap després de passar el tràngol de perdre la parella per un càncer.

mSchools llança al mercat les 6 millors apps dissenyades per alumnes de 4t d'ESO
gencat.cat | 08/06/2014 Developers professionals d’Inqbarna, Fewlaps i Slash Mobility treballaran amb els alumnes per fer realitat els seus prototips d’aplicacions
125 alumnes de tot Catalunya han presentat a l’App Contest les aplicacions que han dissenyat aquest curs 2013-2014 a l’assignatura Mobilitzem la informàtica
Una eina de cerca de centres d’estudis, una guia de turisme de Les Garrigues, un armari virtual, un recull d’informació per skaters i solucions dirigides a infants i a gent gran són les apps guanyadores del concurs.

Los bebés que toman más proteínas en la leche son el doble de obesos
El País | 10/06/2014 Un 20,7% de los niños de entre tres y cinco años participantes en el Programa Thao contra la obesidad infantil durante el curso 2012-2013 presentan sobrepeso u obesidad, según los últimos datos recopilados tras analizar una muestra de 28.819 menores de entre tres y 12 años.

Peluixos «màgics que curen» Regió 7 | 08/06/2014 Tània Vega i Cristina Solano són les dues fundadores de la firma Jast Global Supplies. Asseguren que la seva empresa va néixer al pati de l'escola, però no perquè fos un projecte que tenien en ment des que eren petites. La bagenca Jast comercialitza óssos que escalfats o refredats contribueixen a alleujar el dolor

Tinc un fill de cotó fluix, l'he de cuidar i em volen treure l'ajut Ara | 08/06/2014 Olga Civit i Xavier Quesada fa dies que estan angoixats. El neguit no ha desaparegut des que van intuir que podrien deixar de percebre la prestació que els permet conciliar la vida laboral amb les atencions al seu fill gran -el Joel, de 10 anys-, que pateix una atròfia muscular espinal, una malaltia degenerativa d'origen genètic.

Plàstics? No, gràcies elpunt.cat | 10/06/2014 Ja fa força anys, sota el lema Drogues? No, gràcies, la Generalitat va impulsar una campanya per prevenir el consum d'estupefaents bàsicament entre els joves. Atès que la presència de plàstics en l'ecosistema s'està demostrant com un veritable perill per a la salut pública de tots nosaltres, les nefastes conseqüències del qual poden superar les que provoquen certes drogues, crec convenient que, per tal de conscienciar la població dels seus perills i evitar-ne l'actual abús, la Generalitat iniciï una campanya similar que bé podria anomenar-se: “Plàstics? No, gràcies.”

Maite Fandos assisteix a la gala benèfica 'Som Un' organitzada per Invest for Children, l'Obra Social Sant Joan de Déu i la fundació Damm Comunicacions Ajuntament | 11/06/2014 Les tres fundacions destinaran el 100% dels fons que recaptin als seus projectes fundacionals: Invest for Children i fundació Damm ho invertiran al seu projecte d’inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual; i la Obra Social Sant Joan de Déu el destinarà als projectes de recerca biomèdica de malalties greus infantils.

Solo Andalucía, Aragón y Canarias siguen la propuesta de abrir los comedores escolares en verano 20minutos.es | 11/06/2014 El llamamiento de la defensora del pueblo a las comunidades autónomas para que abran los comedores escolares en verano para atender a los menores más vulnerables ha tenido hasta el momento escasa acogida entre las autonomías, algunas de las cuales han descartado esa medida y otras la estudiarán, pero con condiciones.

Los menores pueden comprar cerveza ABC | 11/06/2014 En cambio, Antoni Gual, jefe de la unidad de Adicciones del Hospital Clínico de Barcelona, lamenta que, aunque sea un gran avance tras los intentos fallidos de 2002 y 2008, es «una ley de mínimos porque tiene mucha oposición» de la industria del alcohol y publicitaria, y porque de aprobarse será una «oportunidad perdida».

L'alcohol, fora del carrer La Vanguardia | 11/06/2014 Sanitat vol prohibir que els adults vequin en els espais públics. Mato pretén evitar que es consumeixin begudes alcohòliques davant la mainada. El veto arribaria a les piscines, la platja o els poliesportius, no als bars i terrasses.

Subhasten per Ebay passar un dia amb Ferran Adrià per finançar el Casal dels Infants
El Punt Avui | 12/06/2014 La fàbrica del menjar solidari s’internacionalitza rifant l’oportunitat de viure una experiència única amb el xef. El xou humorístic serà el 29 de juny al Liceu.

Munté reafirma que la infància vulnerable és una prioritat
El Punt Avui | 12/06/2014 La consellera detalla les propostes d'estiu per defensar-se de les crítiques Es reforcen els centres oberts . Uns 2.000 infants de famílies en risc o en situació d'exclusió tindran també a l'estiu una plaça en un centre obert del seu barri, i això vol dir que tindran cobertes durant les vacances les necessitats bàsiques. Aquest estiu, per primer cop, els centres oberts obriran durant més setmanes, tant els que gestionen entitats socials com els que pertanyen a ajuntaments, de les nou del matí a les sis de la tarda, de tal manera que els infants tindran assegurats dos o tres àpats equilibrats al dia.

La Fundació del FC Barcelona celebra el festival 'FutbolNet' Sport | 13/06/2014 |
En el marco de su colaboración por el fomento del consumo responsable entre los jóvenes, la Fundació del FC Barcelona y la Agencia Catalana de Consumo celebran el Festival FutbolNet
este viernes en la plaza del Poeta Boscà (plaza del Mercado de la Barceloneta). Desde las 16 a las 21 horas, el festival acogerá actividades en las que participarán grupos de chicos y chicas
de entre 8 y 16 años que han participado en ‘FutbolNet’.

La Creu Roja oferirà ajuda alimentària a 1.500 nens aquest estiu ara.cat | 12/06/2014
350x366 La Creu Roja destinarà 230.000 euros a aquesta campanya d'estiu. La Creu Roja de Catalunya facilitarà ajuda alimentària a 1.500 nens, fills de famílies en situació de pobresa, aquest estiu, un 38,5% més que el 2013.

Manifestació enmig de festivals escolars i esportius El Punt Avui | 13/06/2014 En defensa de l'escola en català. Esprint Som Escola fa els últims preparatius per a la marxa a favor de la llengua de demà fita Els organitzadors de la cercavila s'han proposat tenyir de verd el passeig de Sant Joan i els carrers del costat, i omplir-los de capgrossos .

Tancar menjadors escolars a l'estiu és la nova tàctica política per amagar la pobresa infantil
catalunyaPress.cat | 12/06/2014 El Partit Popular considera que obrir els menjadors escolars en l'estiu per atendre a nens que viuen en famílies amb el risc d'exclusió social o en situació de pobresa "no és adequat".

Joves que es 'fumen' el batxillerat La Vanguardia en català | 13/06/2014 Dues de les tres principals drogues que consumeixen els menors de 18 anys tributen a l'Estat. La tercera no. Però el cànnabis, com l'alcohol i el tabac, encara es beneficia d'una certa tolerància social.

El servei de prevenció de drogues de la Diputació s'especialitza en menors lamalla.net | 12/06/2014 L'increment de l'atenció a adolescents que consumeixen drogues obliga al Centre SPOTT a especialitzar-se en menors. La majoria d'usuaris d'aquest servei de la Diputació de Barcelona són nois, de 16 i 17 anys, amb un problema amb el cànnabis, però també fumen tabac i beuen alcohol.

La creixent demanda d'atenció a adolescents que consumeixen drogues motiva el Centre SPOTT a especialitzar-se en menors 3cat24.cat | 12/06/2014 - El Centre de prevenció i tractament de drogodependències SPOTT de la Diputació de Barcelona ha obert una nova etapa d'atenció, de forma exclusiva i especialitzada, a adolescents i les seves famílies.

L'hospital Sant Joan de Déu detecta més casos de picades d'escurçons
La Vanguardia en català | 13/06/2014 Els metges de l'hospital infantil Sant Joan de Déu van advertir de l'augment dels casos de nens atesos per picadures d'escurçó. Entre els mesos d'abril i octubre del 2013 van atendre cinc pacients per aquesta causa, mentre que en els dos anys anteriors, 2011 i 2012, n'hi va haver un sol cas. Els nens que van passar per l'hospital tenien una edat mitjana de 8 anys -el més petit en tenia 2, i el més gran 14- i la serp els havia picat quan eren a les zones de Berga i del Montseny.
Els metges han aconsellat a les famílies que quan surtin al bosc amb els nens els insisteixin que si veuen animals no intentin tocar-los. Si tot i així un nen pateix una picadura d'escurçó, que es pot distingir per les marques que deixen els dos ullals de l'animal a la zona afectada, recomanen que no intentin xuclar la ferida per extreure'n el verí ni posar-hi gel, ni tampoc fer un torniquet, sinó que es limitin a desinfectar la zona, donar un calmant al nen i traslladar-lo com més aviat millor a un hospital. Els facultatius recorden que les primeres quaranta-vuit hores són extremament importants.