17 d’octubre de 2014

Recull de premsa de la setmana del 11 al 17 d'octubre de 2014


UNICEF i el Parc d'Atraccions del Tibidabo renoven la seva aliança a favor de la infància 
Comunicacions Ajuntament |  13/10/2014  El passat 11 de novembre es va renovar  el conveni de col·laboració entre el comitè català d’UNICEF i el Parc d’Atraccions del Tibidabo. L’aliança entre ambdues entitats té com a objectiu continuar impulsant el coneixement de la societat sobre els Drets dels Infants i contribuir als programes de supervivència, educació i protecció d’UNICEF arreu del món.

 Catalunya ha adoptat 780 nens russos des del 2010  El Punt Avui |  13/10/2014  Catalunya ha adoptat 780 nens russos des del 2010.  Les famílies catalanes han adoptat 780 nens procedents de Rússia des de l'any 2010 i, segons dades de l'estiu, 184 famílies més estaven pendents de l'assignació d'un infant rus.

L'institut es cruspeix el menjador escolar. Situacions diverses a cada centre  El Punt Avui |  13/10/2014   L'institut es cruspeix el menjador escolar.  La generalització de la jornada intensiva a secundària deixa molts estudiants que tenien ajut per al dinar a primària sense el servei al seu centre opció. Els serveis socials i les entitats es fan càrrec dels àpats dels més necessitats.

18è Fòrum FEDAIA: Invertim en infància  xarxanet.org |  13/10/2014  Per això, enguany, en el marc del Fòrum FEDAIA es vol posar de relleu que invertir en infància, és la millor garantia per aconseguir una societat equitativa, cohesionada i competitiva.

Tant de bo arribi el dia que puguem tancar  El Punt Avui |  13/10/2014   "Tant de bo arribi el dia que puguem tancar" crisi · Al centre obert Joan Salvador Gavina, del Raval, dinen escolars del barri sense recursos que no tenen beca menjador compactada · La majoria són estudiants de secundària d'instituts on no hi ha menjador acompanyar · L'entitat amplia l'horari d'activitats de tarda a petició dels joves .

La malnutrició afecta uns 2.000 milions de persones. Oxfam Intermón alerta de noves retallades  El Punt Avui |  14/10/2014 Gairebé tres de cada deu habitants del planeta pateixen l'anomenada "fam oculta", que debilita el sistema immunològic per la ingesta insuficient de nutrients 805 milions d'humans passen fam .

El Casal dels Infants obre les portes de la seva seu més gran  El Periodico |  14/10/2014   L’oenegé nacuda al barri del Raval acaba d’enllestir la rehabilitació de l’edifici que va ocupar fins fa 6 anys l’antiga escola Betsaida, un espai que permetrà ampliar l’atenció de l’entitat als nens, joves i famílies de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià dels Besós.

Pols d'una jutge amb la Generalitat per un centre de menors  Ara |  14/10/2014   El 2 de setembre, la família F. -que marxava a treballar a Alemanya- va anar a acomiadar-se del seu fill M., que està internat a L'Alzina per haver comès un atracament. 

Les associacions juvenils d'educació en el lleure obren les inscripcions per al curs 2014-2015 
gencat.cat |  14/10/2014  Les associacions juvenils d'educació en el lleure han obert les inscripcions per al curs 2014-2015 en què es preveu la participació d'uns 50.000 infants i joves arreu del país.

Caus i esplais obren les inscripcions per al nou curs  El Punt Avui |  14/10/2014   Caus i esplais obren les inscripcions per al nou curs. Les associacions juvenils d'educació en el lleure van posar en marxa ahir el nou curs. El Departament de Benestar Social i Família calcula que uns 50.000 joves participaran en els caus i esplais catalans.

Barcelona atura l'èxode  La Vanguardia en català |  14/10/2014  A Barcelona van néixer nens més que nenes . El 1991 van néixer nens més que nenes que presenta més mobilitat en tots els sentits és el Raval. La immigració, ja sigui pròxima o llunyana, evita que Barcelona perdi població, ja que el creixement vegetatiu (la diferència entre la quantitat de naixements i de defuncions) va tornar a ser negatiu el 2013, com és norma des de fa molts anys. Una vegada més, l'any passat van morir més barcelonins que no pas en van néixer, concretament 1.569 més.

Espanya, entre els cinc primers països de la UE amb major índex de pobresa infantil 
catalunyaPress.cat |  16/10/2014  Espanya se situa entre els cinc primers països de la Unió Europea amb un índex de pobresa infantil més alt, amb 2,2 milions de nens en aquesta situació, ha explicat el periodista i activista Gonzalo Fanjul en la presentació aquest dimecres del projecto 'Reflexions: la pobresa amb ulls de nen'.
La urgència d'invertir en infància  El Punt Avui |  16/10/2014   Cap a una nova mirada a la pobresa infantil crisi · Els experts denuncien que dos de cada tres nens es troben en situació de pobresa a l'Estat espanyol culpa · En responsabilitzen l'administració i l'acusen de negar el problema risc · Alerten que els governs estan hipotecant el futur.

El Govern destina el 0,9% del PIB a la infancia frente al 2,2% europeo 
La Razón |  17/10/2014   BARCELONA- Cataluña no dedica a la infancia ni la mitad del PIB que Europa. Una inversión a todas luces insufi ciente según las entidades que trabajan en atender las necesidades de los niños y adolescentes catalanes.

Catalunya destina el 0,9% del PIB a la infància, quan a Europa hi dediquen el 2,2% Mesures contra l'exclusió social  El Punt Avui |  17/10/2014   Catalunya destina el 0,9% del PIB a la infància, quan a Europa hi dediquen el 2,2% Els experts reclamen més recursos per als nens durant un fòrum organitzat per la Fedaia Opinen que la inversió en infància és una assignatura oblidada. Els experts en infància que ahir van participar en el 18è Fòrum de la Federació d'Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

LA INFANCIA ES PRIORITARIA  20 Minutos |  17/10/2014 En el Día Internacional de Erradicación de la Pobreza, Jaume la FEDAIA celebra su fórum Clupés  anual. La situación de los niños desfavorecidos no mejorará si no invertimos en ellos.

Catalunya destina el 0,9% del PIB a la infància, quan a Europa hi dediquen el 2,2% 
elpunt.cat |  16/10/2014 Els experts en infància que ahir van participar en el 18è Fòrum de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència van reclamar més recursos per lluitar contra la pobresa infantil i van aprofitar per denunciar que Catalunya destina a aquestes polítiques el 0,9% del PIB, quan al conjunt de l'Estat el percentatge és de l'1,4% del PIB.