6 d’octubre de 2014

Recull de premsa de notícies sobre infància de la setmana del 27 de setembre al 3 d'octubre


El més petit de tots  La Vanguardia |  29/09/2014   Vuit mil infants van a les escoles bressol municipals; els propers cursos s’obriran quatre nous centres

Les escoles bressol un model d'èxit  Ara |  29/09/2014  Quasi 8.000 infants acudeixen diàriament en alguna de les 95 escoles bressol municipals. Les famílies valoren aquests centres amb un 8,6 sobre 10

Más de 14.260 niños de Barcelona reciben ayudas escolares este curso 
La Razón |  28/09/2014   - Libros, estuche, lápices, bolígrafos, libretas, un mochila, el transporte escolar, vestuario etc. Volver a la aulas no es barato y a las familias más desfavorecidas les es imposible cumplir con las necesidades en material escolar.

El Síndic de Greuges alerta de les desigualtats d'accés a les activitats extraescolars 
catalunyaPress.cat |  01/10/2014   El Síndic de Gregues, Rafael Ribó, ha alertat aquest dimarts de les desigualtats d'accés a les activitats extraescolars i ha proposat ajudes i prioritat per a les rendes baixes, durant la seva compareixença en el Parlament per presentar el 'Informe sobre els drets dels nens en l'oci educatives i les sortides i colònies escolars'.

El Síndic vol ajudes per a les activitats infantils extraescolars  El Periodico Catala |  01/10/2014   El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, denuncia desigualtats per motius econòmics en l'accés a les activitats extraescolars i proposa ajudes per a les rendes baixes, segons l'informe sobre els drets dels nens en el temps lliure educatiu i les sortides i colònies escolars, que va presentar ahir al Parlament.

La violencia contra sus padres supone el 16% de los delitos de menores  El País |  02/10/2014
Los expertos alertan del cambio  en el perfil del jovent agressor. La fiscalia General del Estado lamenta la falta de políticas para hacer frente a esta lacra. Faltan protocolos de actuación policial en este tipo de casos. Los ataques se suelen relativitzar como pasa con la violència machista.

El testimoni de famílies i un protocol per a la policia  elpunt.cat |  02/10/2014  En la jornada sobre violència filioparental de dijous vinent a Barcelona, oberta a tothom, es faran quatre taules rodones amb experts de diferents àmbits. En la darrera, pares i fills explicaran la seva experiència d'haver viscut i haver superat aquest problema familiar amb l'ajuda d'entitats especialitzades.

El testimoni de famílies i un protocol per a la policia  El Punt Avui |  02/10/2014    La societat està més estressada i és més violenta. Dues notícies que van coincidir ahir ho corroboren: d'una banda, diversos experts van explicar que el nombre de casos de violència de fills menors a pares s'ha disparat en els últims anys i, de l'altra, el Departament de Benestar Social i Família va insistir en la necessitat de vigilar més els possibles maltractaments a persones grans, i va recordar que l'any passat 722 persones de més de 65 anys van ser ateses víctimes de violència domèstica.

Arriba la quarta Tapa Solidària  La Vanguardia en català |  03/10/2014 BARCELONA Albert Adrià, últim premi Ciutat de Barcelona de gastronomia per la seva capacitat innovadora i la seva faceta solidària, va presentar la nova edició de la Tapa Solidària, iniciativa que apadrina.
El seu restaurant Tickets és un dels 83 locals barcelonins que s'afegeixen a aquesta acció amb què recaptaran fons per acompanyar nens i dones vulnerables a través del projecte Vincles del Casal dels Infants. Cada xef aportarà mig euro de la recaptació de la tapa que presentarà a la quarta edició d'aquesta iniciativa.

TAPES SOLIDÀRIES PER AL CASAL DELS INFANTS EN 83 RESTAURANTS  El Periodico Catala |  03/10/2014   Un total de 83 restaurants s'han sumat a la Tapa Solidària en la seva quarta edició (quatre més que l'anterior), una iniciativa per combatre la pobresa infantil que es va presentar ahir al Tickets, dels germans Ferran i Albert Adrià, en presència de nombrosos xefs col·laboradors .