20 de febrer de 2015

RECULL DE PREMSA DEL 24 AL 30 DE GENER DE 2015

Los Defensores del Pueblo alertan de trabas de atención a discapacitados, menores e inmigrantes en urgencias 20minutos.es, 26/01/2015, Los Defensores del Pueblo han denunciado los problemas que actualmente tienen los discapacitados, enfermos mentales, menores e inmigrantes en situación irregular en los servicios de urgencias hospitalarias, tal y como queda recogido en el estudio 'Las urgencias hospitalarias en el Sistema Nacional de Salud: derechos y garantías de los pacientes'.
Pastors gitanos de l'església evangèlica de Catalunya es comprometen a promoure l'èxit educatiu de la infància del col·lectiu directe.cat, 26/01/2015, Barcelona (ACN).- Pastors gitanos de l'església evangèlica de Catalunya han presentat aquest dilluns un comunicat a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, a través del qual han manifestat el seu compromís per promoure l'èxit escolar de la infància del col·lectiu.
gencat.cat, 26/01/2015 La consellera Munté rep el compromís de representants de l'església evangèlica per fomentar la formació dels infants gitanos. Representants dels pastors gitanos de l'església evangèlica de Catalunya signen un comunicat a favor de l'èxit educatiu de nenes i nens gitanos.
ara.cat, 26/01/2015, Les Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (AMPA) d'una cinquantena de centres públics de Barcelona han reclamat que es garanteixin places suficients als instituts públics de cara al proper període de matriculació.
Una operació pionera per allargar el duodè en nens evita trasplantar l'intestí
El Punt Avui, 27/01/2015 El nou sistema, aplicat amb èxit en tres casos al Vall d'Hebron, posa fi a la dependència de la nutrició artificial. Es practica a infants sense intestí prim.
gencat.cat, 26/01/2015, El Carnet Jove assoleix un nou rècord històric de titulars en superar els 528.000, un 10% dels expedits a Europa Cultura, Societat, ciutadania i famílies 26/01/2015 18:01 Leslògan de la campanya és Nou Pack Jove Virtual.

Raimond Blasi i Irma Rognoni inauguren el nou Punt dInformació Juvenil de Nou Barris (Espai Jove Les Basses, c/Teide, 20), Comunicacions Ajuntament, 28/01/2015


Planter de sexisme El Periodico Catala, 28/01/2015, Els experts advoquen per la prevenció i l'educació perquè els menors no reprodueixin conductes masclistes dels adults Tot un arsenal només fent lliscar el dit. Les noves tecnologies són l'aliat perfecte perquè l'adolescent sofistiqui el control sobre la seva parella.
Las bebidas azucaradas adelantan la edad de la primera menstruación ABC, 28/01/2015, Consumidas por la mayoría de la población mundial, pero investigadas con lupa. Las bebidas azucaradas son la diana de un sinfín de investigaciones que tratan de desentrañar todos sus posibles efectos.
Els joves tutelats es beneficien dels animals de companyia xarxanet.org, 30/01/2015, El Departament de Benestar Social i Família i la Fundació Affinity engeguen un programa innovador: la primera teràpia amb animals de companyia per a menors tutelats. Teràpia assistida per animals de companyia Buddies és un programa de Teràpia Assistida per Animals de companyia, que consistirà en curs d'ensinistrament caní per adolescents de Centres Residencials d'Acció Educativa.
El potencial de les famílies per millorar l'escola xarxanet.org, 28/01/2015, Encara que existeixi una percepció de feblesa de l'associacionisme de familiars d'alumnes, un estudi de la Fundació Jaume Bofill demostra que aquesta continua vigent trenta anys després i que, a més, gaudeix de bona salut.
Contra el cáncer de huesos infantil 20 Minutos, 30/01/2015, Investigadores del Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge han descubierto una posible estrategia terapéutica contra el sarcoma de Ewing, un tipo de cáncer de huesos infantil muy agresivo.
Molta pantalla, més males notes La Vanguardia en català, 29/01/2015, Deixa el mòbil", "deixa la tauleta", "deixa l'ordinador". Quan es diu aquesta frase, la majoria d'adolescents arrufen el nas. Però s'ha de saber dir prou i fer un bon ús de la tecnologia.
Alertan de la exposición de los niños a la contaminación cuando van al colegio 20minutos.es, 29/01/2015, los niveles de contaminación del aire fueron dos veces superiores durante los viajes a la escuela (2,8 mg/m3) que en casa (1,3 mg/m3), y en la escuela fueron ligeramente más altos que en casa, según un estudio del Centro de Investigación en Epidemiología Ambiental (CREAL), que ha utilizado una nueva aplicación para teléfonos inteligentes y un sensor de contaminación. Los investigadores consiguieron los datos gracias a la colaboración de 54 niños de entre 7 y 11 años de 29 colegios de Barcelona. Recibieron el teléfono con un software llamado CalFit para obtener información sobre su ubicación y nivel de actividad física, así como un pequeño sensor de contaminación para medir los niveles de carbono, un indicador de los niveles de contaminación del aire, especialmente, la que generan los vehículos diesel. Durante los años 2012 y 2013, cada niño los llevó consigo dos días laborables.
Com més ordinador, més borratxeres El Punt Avui, 29/01/2015, Com més ordinador, més borratxeres addicció · Un estudi relaciona l'ús intensiu de les tecnologies amb un consum més alt de substàncies tòxiques rendiment · Els investigadors constaten també una vinculació directa entre la connexió a internet i el fracàs escolar .Un ús intensiu de l'ordinador sumat a un control insuficient per part dels pares en una etapa complicada com és l'adolescència pot resultar un còctel explosiu amb efectes greus no només per al rendiment escolar dels joves sinó també per a la seva salut.
El fracàs escolar creix amb un excés d'ús de l'ordinador 20 Minutos, 29/01/2015, 20minutos El fracàs escolar està relacionat amb un gran ús de l'ordinador a casa, segons una investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Universitat Ramon Llull (URL).
Un estudi relaciona el fracàs escolar amb el nombre d'hores d'ús de l'ordinador
ara.cat, 28/01/2015, Un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (URL) i l'Institut Català de la Salut (ICS) ha conclòs que hi ha un increment proporcional entre el fracàs escolar i les hores d'ús de l'ordinador i a mesura que es redueix el control parental.


ESO i FP s'uneixen per acabar amb els ni-ni
xarxanet.org, 28/01/2015, La Generalitat, a través del departament dEnsenyament, ha posat en marxa una prova pilot a quatre instituts catalans que ofereix una nova titulació. Aquest programa permetrà als joves en risc de sortir del sistema educatiu, els coneguts com a ni-ni, obtenir els certificats dEducació Secundària Obligatòria i Formació Professional de nivell 1 (inicial) en un període de dos anys.


Molta pantalla, més males notes
La Vanguardia en català, 29/01/2015,Deixa el mòbil", "deixa la tauleta", "deixa l'ordinador". Quan es diu aquesta frase, la majoria d'adolescents arrufen el nas. Però s'ha de saber dir prou i fer un bon ús de la tecnologia.
Un estudi universitari i de l'ICS estableix un increment proporcional entre el fracàs escolar i les hores d'ús de l'ordinador directe.cat, 28/01/2015, Barcelona (ACN).- Un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (URL) i l'Institut Català de la Salut ha conclòs que hi ha un increment proporcional entre el fracàs escolar i les hores d'ús de l'ordinador i a mesura que es redueix el control parental.