skip to Main Content

Lluitem contra la soledat (INS Cendrassos de Figueres)

Ajuntament de Barcelona. Cultura, educació, esports i cicles de vida.

El passat 19 d’abril, l’Espai Jove Les Basses de Nou Barris va acollir la jornada ‘La soledat no és cap joc’, en la que es van oferir recursos professionals per a la detecció i la prevenció de la soledat en infants, adolescents i joves des de la cultura i el lleure.
Uns d’aquests recursos, dels quals es va presentar una mostra durant la jornada, és el projecte RCS (recerca, Creació, Servei) sobre la Soledat en la Infància, impulsat per la Xarxa de Drets de la Infància de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva (XDI) i el Departament de promoció d’infància de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Un projecte en el que enguany han participat 150 alumnes de 6 centres educatius, que han realitzat 35 produccions en vídeo.
Precisament, a la jornada es va visualitzar un d’aquests projectes; ‘Lluitem contra la soledat’, de l’INS Cendrassos de Figueres, elaborat amb la tècnica de ‘draw my life’. El vídeo es va passar al minut 40:45 fins el minut 43:33 de l’emissió youtube de la jornada.
Pensada per visualitzar la problemàtica i aportar eines per treballar-la, la jornada va comptar amb la ponència de la sociòloga Sandra Escapa, membre del Consell Assessor Científic contra la Soledat de l’Estratègia municipal contra la soledat; i una de Pere Soler, doctor en pedagogia i co-coordinador de Liberi, grup de recerca en infància, joventut i comunitat de la Universitat de Girona.
A la jornada es va presentar el #Reconnecta, el joc de taula creat al Districte de Nou Barris per estimular la vida social d’infants, joves i adolescents, i que permet als participants trobar propostes reals lúdiques i culturals per gaudir en companyia. Us el podeu descarregar en aquest ENLLAÇ.

Back To Top