skip to Main Content

Dret a la salut

El dret a la salut es refereix tant a l’absència de malalties com al dret a disposar de condicions de benestar físic, mental i social. Així doncs, el dret a la salut no s’ha d’entendre com el dret a estar sa, sinó com la possibilitat de gaudir de les condicions necessàries per assolir el més alt nivell possible de salut.

Es tracta, doncs, d’un dret inclusiu, ja que no només engloba l’accés a una atenció mèdica adequada, sinó altres factors socioeconòmics que influeixen en la salut, com l’accés a l’aigua potable, una alimentació nutritiva, un habitatge digne, condicions sanes en el treball, un medi ambient saludable, etc.

Degut al dèficit d’infraestructures sanitàries i la mala qualitat dels serveis, amb l’escassetat de material mèdic i la poca formació del personal sanitari, es posa en risc l’atenció a la salut de la població en Burkina Faso, en especial dels infants entre 0 i 5 anys. És per això que Educo, posa en marxa el seu programa Equipados para atender la salud de los ninos/as”, amb el què està equipant i rehabilitant centres primaris de salut, per tal que es pugui atendre millor la població. Educo forma a les persones de les comunitats que actuen com a promotors de salut: fa l’acompanyament als comitès locals de salut per reforçar les seves capacitats, i col·labora en la instal·lació de pous d´aigua potable i latrines.

Per millorar la salut dels petits, és bàsic que gaudeixin d´una bona alimentació en la seva llar. Gràcies a les actuacions que es realitzen amb aquest programa, s’ajuda a les famílies a formar-les en bones pràctiques de salut i nutrició, i a la millora del rendiment dels seus horts i diversificació dels seus conreus. Conseqüentment, poden augmentar els seus ingressos i disposar d’aliments frescos i variats.

Back To Top