Festa de la Infància

FESTA DE LA INFÀNCIA 2014
El Diumenge 17 de Novembre, el vestíbul i l’esplanada de l’Estació del Nord de Barcelona acollirà la Festa dels Drets dels Infants, un esdeveniment lúdic i de sensibilització en què es convida tots els nens i nenes i les seves famílies a conèixer els drets dels infants. Durant tot el matí, de 10.30h a 14 hores, s’organitzaran diferents tallers esportius relacionats amb els diferents drets dels infants.
El Dia Universal dels Drets dels Infants se celebra cada any el 20 de novembre en commemoració de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per les Nacions Unides el 1989. La ciutat de Barcelona se suma a aquesta efemèride amb la Festa dels Drets dels Infants 2013, un espai idoni on els més petits poden conèixer els seus drets.
El mateix diumenge 17 de novembre, a les 12 hores, l’organització farà una roda de premsa que comptarà amb la presència de l’Irma Rognoni, la Regidora de Família, Infància, Usos del temps i Discapacitats de l’Ajuntament de Barcelona; representants de la Xarxa dels Drets dels Infants Clara Darder de Propedagògic i Toni Pérez delegat a Catalunya de Save the Children; el secretari general, Josep María Lluch, de la Unió de Federacions esportives de Catalunya, l’UFEC; a més, comptarem amb el suport d’ esportistes de primer nivell i d’infants assistents a la Festa que col·laboren i gaudeixen del Dia
de la Infància. En aquest acte podreu extreure talls de veu, tant dels representants l'Ajuntament, com de les altres entitats, i dels nois i noies presents per explicar-nos com s’està desenvolupant la jornada.
La Festa de la Infància és una iniciativa de la Xarxa dels Drets dels Infants, constituïda per entitats en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva amb la missió d’enfortir les capacitats de la ciutat en la defensa i promoció dels drets dels infants, amb especial èmfasi en el dret a la participació. Les entitats que integren la Xarxa són l’Ajuntament de Barcelona, Creu Roja Joventut, Contes pel món, Diomira, EQMON, ESPLAC, FAVB, FEDAIA, Fundació Catalana de l'Esplai, Fundació Propedagògic, Fundació SOS Dia Universal de la Infància, Fundació Quatre Vents, Educo, Observatori Europeu de la TV Infantil,Save The Children, Sonrisas de Bombay, TIAC, AFANOC i UNICEF. La xarxa compta també amb la col∙laboració de la Síndica de Greuges de Barcelona i l’Adjunta al Síndic de Greuges de Catalunya per a la Infància. Així mateix, donen suport a la festa d’enguany la Xarxa Antirumors, la UFEC, la Federació Catalana de Tennis Taula, la Federació Catalana de Tennis, la Federació Catalana de Pitch and Putt i el club de busseig skaphos de Palamós.
Clipping festaFESTA DE LA INFANCIA 2013


La Festa dels Drets dels Infants ha utilitzat enguany l'esport per explicar als nens i nenes els drets que els protegeixen.El Dia Universal dels Drets dels Infants es celebra cada any el 20 de novembre en commemoració de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant. La ciutat de Barcelona es va sumar amb la Festa dels Drets dels Infants, que es va celebrar el 17 de novembre. El vestíbul de l'Estació del Nord s'ha omplert al llarg de tot el matí de diumenge de pares, mares i fills. Els petits han pogut provar molts esports, com el golf, l'atletisme o el tennis taula. A més d'aprendre la psicomotricitat necessària per iniciar-se en un esport, també han pogut conèixer els seus drets com a infants.Per exemple, han conegut el dret a l'atenció especial dins l'espai dedicat al bàsquet en cadira de rodes, on els que hi han participat han experimentat en primera persona la tasca difícil d'encistellar des d'una cadira en moviment.També han pogut participar en activitats on s'explicaven drets com el de la identitat, l'educació, la igualtat o la participació. La Regidora de Família, Infància, Usos del temps i Discapacitats, Irma Rognoni haestat present en l'acte inaugural i ha destacat l'eficàcia de l'esport com a eina educativa: "L'esport representa molts valors, que ens formen al llarg de la vida com a persones. Enguany hem volgut aportar aquesta visió dels drets dels infants
a través de l'activitat física, perquè és molt propera als nens i nenes de la ciutat". La Festa de la Infància és una iniciativa de la Xarxa dels Drets dels Infants, amb el suport de l'Ajuntament, i on hi participen una 20 d'entitats. El proper 20 de novembre se celebrarà el Dia Universal dels Drets dels Infants i Barcelona s'hi
ha sumat, com cada any, amb una festa dedicada als drets dels més petits.


 

Clipping Festa de la Infància2013 Vídeo de la festa:Galeria Festa Infància 2013FESTA DE LA INFÀNCIA 2012 

  • Pòster de la Festa

 Fotos

Si en vols veure més, clica aquí.Referències als mitjans de comunicació

Bcn.cat, 17/11/2012, vídeoBcn.cat, 17/11/2012, article
El circ, a la Festa dels Drets dels Infants

Abc, 17/11/2012
Un millar de niños participan en la Fiesta de los Derechos de los Niños

Presentació del Banc de Recursos

La il·lustradora Roser Capdevila, el clown Pep Callau, Jordi Grané de l’Ajuntament de Barcelona i 12 alumnes de l’escola Costa i Llobera van participar el 8 de novembre de 2012 a la presentació del Banc de recursos en línia de la Xarxa dels drets dels infants de Barcelona.