28 de juliol de 2014

Recull de notícies sobre infància de la setmana del 21 al 25 de juliol de 2014


Un 15% dels infants viuen en llars on ningú treballa  El Punt Avui |  24/07/2014   |  EL PUNT AVUI  Un 15% dels infants viuen en llars on ningú treballa L'Informe Social de Catalunya indica que entre els catalans cada vegada hi ha més atur i precarietat laboral Un 60% de les persones que busquen feina fa més d'un any que no en tenen.

El 15% d'infants catalans viu en llars en les quals cap membre de la família treballa 
regio7.cat |  24/07/2014   ACN | BARCELONA El 15% dels infants catalans i el 13% de la població adulta viuen en llars on cap membre de la família treballa. Així ho constata la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) en l'informe sobre indicadors socials a Catalunya (Insocat) 'Escenari postcrisi: Treballadors pobres, desigualtats més profundes', que s'ha presentat aquest dimecres.

L'escola s'inhibeix  El Periodico Catala |  24/07/2014   EDUCACIÓ L'escola s'inhibeix Dània Pons Barcelona La meva filla d'11 anys està ingressada a la unitat de Psiquiatria Infantil de l'Hospital Clínic per un trastorn. Tenim molta incertesa sobre el seu futur immediat i el que l'espera més endavant, cosa que ens provoca una ansietat constant i molta tensió.

Les famílies exigeixen a Rigau que lluiti contra la pobresa a classe  El Periodico Catala |  24/07/2014 Insten Ensenyament a no eludir el seu deure contra l'exclusió social Suspens. La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va fer ahir un balanç molt negatiu de la gestió d'Ensenyament en el curs que acaba de concloure.

La PAH de Salt demana pisos per a famílies sense recursos  elpunt.cat |  24/07/2014   La PAH Girona-Salt demana que es compleixi la moció aprovada al Parlament el desembre passat en què es preveu que els pisos del Bloc de Salt es destinin a les famílies sense recursos que hi vivien.

Benestar posa en marxa 7 nous centres oberts per a infants i adolescents en situació de risc 
gencat.cat |  23/07/2014  La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en una resposta parlamentària avui en el Ple del Parlament, ha destacat que "actualment hi ha 233 centres oberts a Catalunya, gràcies a l'obertura de 7 nous centres en els darrers sis mesos.

Pares d'alumnes apressen el Govern a evitar desnonaments de famílies amb nens en edat escolar  catalunyaPress.cat |  23/07/2014   El president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), Àlex Castillo, ha reclamat aquest dimecres al Govern que actuï per evitar els desnonaments de famílies amb nens en edat escolar, ja que canviar d'escola a mig curs afecta el seu rendiment escolar.

El 15% dels nens catalans viuen en llars on ningú treballa  ara.cat |  23/07/2014   350x431 El 13% dels adults i el 15% dels nens de Catalunya viuen en llars on ningú treballa, mentre que el 12% dels treballadors només cobren el salari mínim, segons l'Informe Social de Catalunya (Insocat) presentat aquest dimecres per la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS).

Munté destaca que Catalunya compta actualment amb 233 centres oberts gràcies a l'impuls de 7 nous centres en els darrers sis mesos  gencat.cat |  23/07/2014   La consellera de Benestar Social i Família reitera la priorització de les polítiques de prevenció davant les situacions de risc d'infants i adolescents La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en una resposta parlamentària avui en el Ple del Parlament, ha destacat que "actualment hi ha 233 centres oberts a Catalunya, gràcies a l'obertura de 7 nous.

Les famílies exigeixen a Ensenyament que freni l'impacte de la pobresa a l'escola 
ara.cat |  23/07/2014   , 350x366 La FaPaC acusa Ensenyament de reduir la cobertura de l'alumnat amb risc de pobresa La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) ha emplaçat el Departament d'Ensenyament a posar fre a l'impacte de la pobresa l'escola i a abordar aquesta qüestió amb "fermesa i sensibilitat".

La Taula demana mesures urgents per a les famílies sense recursos  xarxanet.org |  23/07/2014 La Taula del Tercer Sector, que representa a 4.000 entitats catalanes, ha reflectit les necessitats socials que són presents a Catalunya.

La FaPaC exigeix a Ensenyament que freni l'impacte de la pobresa a l'escola  directe.cat |  23/07/2014 Barcelona (ACN).- La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) ha emplaçat el Departament d'Ensenyament a posar fre a l'impacte de la pobresa l'escola i a abordar aquesta qüestió amb "fermesa i sensibilitat".

Los pediatras de Atención Primaria piden la revisión de la estrategia vacunal frente a la varicela en España 
20minutos.es |  23/07/2014   La Asociación Española de Pediatría de Atención Primaria (AEPap) ha solicitado a las autoridades sanitarias la revisión de la estrategia vacunal frente a la varicela durante una reunión mantenida con los representantes del Ministerio de Sanidad.

Recollida de material escolar per al curs vinent  El Punt Avui |  25/07/2014   Recollida de material escolar per al curs vinent Redacció barcelona Les entitats socials, veïnals i sindicals que formen part de la Xarxa d'Acció Solidària (XAS) van donar ahir el tret de sortida a la campanya de recollida de material escolar que es destinarà el curs vinent a infants en situació de risc d'exclusió