skip to Main Content

Els drets dels infants

Saps què és un dret?

“És una cosa important que ningú no et pot prendre i que totes les persones tenim des que naixem. Tu també!”, diu en Guim. “A més de drets, tenim deures, que són les tasques que hem de fer perquè totes les persones puguem viure bé”, diu la Mar.

La Mar i en Guim presenten la Convenció sobre els Drets dels Infants als nens i nenes de 6 a 8 anys.

Sabies que tots els nens i les nenes tenen drets?

Creus que al món hi ha coses que es poden millorar? Et preocupa el medi ambient, la pau o el respecte a totes les cultures i persones? Vols que els drets de la infància siguin coneguts i respectats arreu del món? Si aquestes preguntes et passen a vegades pel cap, aquest és el teu programa: Programa Drets dels Infants que Save the Children desenvolupa a Barcelona i per tota Catalunya i on podràs conèixer diferents realitats dels infants arreu del món. Vols ser defensor o defensora dels Drets dels Infants? Anima’t i consulta totes les activitats que realitzem: Save the Children.

La Convenció sobre els Drets de l’Infant

Per protegir els drets de les nenes i els nens, les Nacions Unides van redactar un acord internacional anomenat Convenció sobre els Drets de l’Infant. La Convenció fou aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989 i va representar un gran pas endavant, perquè per primera vegada es van recollir en un únic document tots els drets que tenen els infants i que són de compliment obligat. A més, també per primer cop, amb aquesta Convenció es va decidir que els infants són subjectes de drets, això vol dir que poden actuar, participar i exercir els seus drets en tots els temes que els afecten. UNICEF és l’agència de les Nacions Unides que té la missió de fomentar i protegir els drets aprovats a la Convenció.

La Convenció recull en 54 articles els drets que tenen les persones menors de 18 anys de tot el món i les obligacions dels Estats que l’han signada. Té quatre principis bàsics que sempre s’han de tenir en compte i que guien el compliment de tots els drets: No-discriminació, Interès superior de l’infant, Dret a la vida i Participació.

Back To Top