skip to Main Content

Dret al joc

“L’Asthon i la María entren i surten del paracaigudes de colors, estiren i arronsen tot rient i corrent”. El paracaigudes de colors és un dels jocs preferits en els tallers infantils de Creu Roja Joventut, i pretén ser un símbol dels valors que ha de tenir tot joc infantil: cooperació, igualtat, alegria, imaginació, divertiment…

Gaudir d’un temps de joc i de descans és fonamental per desenvolupar el seu equilibri personal, social i intel·lectual… imaginant, “fer com si alguna cosa fos altre cosa diferent del que és”, és un primer pas per aprendre a separar bé el que és real d’allò que és imaginari, és la manera més natural d’aconseguir una participació en petits descobriments i projectes quotidians.

Hem de recuperar el joc com una il·lusió i promoure que administracions públiques, entitats i institucions tinguin un objectiu comú i repte compartit amb escoles i famílies a ampliar els seus espais, temps i recursos dedicats al joc. Jugar és un dret per a tota la vida. El joc ens converteix en persones compromeses, crítiques, lliures, positives i alegres i així hauria de ser aquí i a tots els països del món.

L’Ajuntament de Barcelona amb el Pla del joc a l’espai públic amb horitzó 2030 presentat el 2019 treballa per acompanyar i desenvolupar una estratègia per tal que la ciutat ampliï, millori i diversifiqui les oportunitats de joc a l’espai públic per als infants i adolescents de la ciutat i, alhora, contribueixi a una millor vida comunitària.

Back To Top